Openbaar tappunt drinkwater.

Brabant Water heeft in samenwerking met Jointhepipe inmiddels 100 tappunten gerealiseerd in Noord-Brabant. Ik heb ze gevraagd of ik een bestandje met co-ordinaten kan krijgen om ze in OSM te zetten. Is dit de juiste weg/procedure? De eigen kaart van Jointhepipe.org is nog van een commerciele partij. Is er iemand die lobbyt bij organisaties om publieke info op OSM te krijgen?

Deze data zou per node van toepassing kunnen zijn:

amenity=drinking_water
cold_water=yes
bottle=yes
operator=Brabant Water

Zie ook https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag%3Aamenity%3Ddrinking_water

Hier in Vlaanderen is er volgens jointhepipe.org één tap in Genk en één in Maldegem. Genk ligt echter niet in mijn invloedsgebied. Die in Maldegem staat echter achter de poort van een plantenwinkel. Wel mooi om te zien hoe in Google Streetview de marker op de juiste plaats in de foto blijft.
edit : die in Maldegem staat er nog , maar is in onbruik. Werkt niet en de planten staan in de weg. (survey van 2 jaar geleden denk ik)
Er is nog een derde in Kortrijk die ik gemapt heb, bij een sporthal.

Er zijn in Vlaanderen 2 verkooppunten voor jointhepipe.
Ze moeten maar zelf het verstand hebben het op OSM te zetten.
http://join-the-pipe.org/nl/

“cold water” , is dat dan gekoeld ?

Ik vermoed dat cold water koud water is. Gekoeld water zou cooled water zijn. Ik zie ook dat er een tag voor icde water. Eigenlijk kan wel worden aangenomen dat al deze zaken geen warm water afgeven. Deze tags zijn ook nog eens zeer zelden dus die regel beter weglaten en het houden op. Zie ook https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Talk:Tag:amenity%3Ddrinking_water#Temperature

amenity=drinking_water
bottle=yes
operator=Brabant Water

Verder ontbreekt veel partijen hoe zoiets op OSM te zetten, helaas.

Die join the (crack)pipe is eigenlijk zo’n slechte titel…

Hallo,

Ik heb gekeken wat ze in rotterdam op de kaart hebben staan. Ze hebben maar 5 waterkranen van de 10-12 die ik ken. En ze hebben waterkranen die zich in winkels bevinden (in een bakker) wat vreemd is. En een kraan die op straat staat maar gewoon in een gebouw is gemapt. Ik weet niet hoe bruikbaar hun informatie is. Het is wel een leuk initiatief.

Misschien beter als ze hun kranen gewoon in OSM verwerken, dan kunnen ze samen met een grote community werken. Als hun informatie ook nauwkeurig is. Maar ze zijn wel commercieel, dus misschien willen ze iets anders.

Ik heb geen idee of er iemand is die als OSM-diplomaat/vertegenwoordiger naar organisaties gaat om te praten. Vast wel :wink: