Onderzoeksreactor Petten ligt in de vuurlinie!

Ja, letterlijk en figuurlijk volgens OSM!..: :smiley:

https://www.openstreetmap.org/way/552628502#map=15/52.7935/4.6688

Misschien toch eens tijd om deze wanstaltig grove intekening te vervangen door de werkelijke grenzen op basis van een officiële bron (als we die mogen gebruiken…)? Of beter maar helemaal verwijderen??

Ik kan mij althans niet voorstellen dat de werkelijke grenzen ook maar een centimetertje over het land vallen, en al zeker niet over de gronden van het NRG.

Na wat meer onderzoek, en het volgen van de link bij de bijbehorende changeset i.p.v. de source link bij het object zelf (die slechts een tekstbulletin van (tijdelijke) waarschuwingen geeft), is mij duidelijk geworden dat er inderdaad wel wat verbetert kan worden.

Het gaat daar bij de Noord Hollandse kust om twee artillerie vuurzones behorend bij een aantal defensie batterijen, waarvan 1 ook bij Petten ligt. Vanuit die batterijen wordt naar zee geschoten, zoals uit de tekst en een plaatje bij de gelinkte changeset bron blijkt.

De reactor is dus toch geen doelwit :wink:

Ik heb nu een berichtje achtergelaten bij de changeset met suggestie voor verbetering.

Hoewel de eigenlijke shooting range kleiner is dan de polygoon, is de polygoon wel degelijk de grens van gesloten gebied voor vaartuigen en vliegtuigen.

Shooting range:
https://www.defensie.nl/binaries/defensie/documenten/publicaties/2017/11/30/baz1/BaZ1_Nederlands_2018_1.pdf
Zie bladzijde 53 en verder van het jaarbericht voor zeevarenden voor de sectordefinities.

No fly zone:
De polygoon is gedefineerd op bladzijde 6
https://english.defensie.nl/binaries/defence/documents/publications/2014/01/01/download-p-and-t-notices/pt_ntm.pdf

Mooi spitwerk!

En vooral interessant hoe het tijdvenster van mogelijk vuren op “kantooruren” in OSM wordt vertaald in “opening_hours” :laughing:
Oftewel:geopend als schietbaan :sunglasses:

Misschien toch maar dat tijdvenster omzetten venster in een access:conditional =no @ … ipv opening_hours?

Blijft na raadplegen van de door Hans genoemde bronnen nog wel de vraag of er in dat venster nou altijd een verbod is, of dat het verbod wordt bepaald door de rode vlaggen en dat die alleen binnen dit venster worden gehesen. Maar “better safe than blown away” ?

Of wordt met “in gebruik” bedoeld dat het dan juist gewoon te gebruiken is…
Toch wel lastig als dit zo onduidelijk is, terwijl het best prettig is om niet met artilleriegeschut beschoten te worden.

Ben er al wel een paar keer langs gezeild buiten “kantooruren” zonder uit het water geschoten te worden, dus ik vermoed dat het gebruik ziet op schieten…

Coordinaten zijn in WGS84