OFM: Eilanden onder water o.a. zuidkant Braassemermeer

De eilanden aan de zuidkant van de Braassemermeer staan op de OpenFietsmap (OFM) van 25-10-2014 onder water. Op OSM.org ziet het er goed uit en kan niet zo snel ontdekken wat de oorzaak is. Het zijn allemaal ‘landuse’ en ‘natural’ vlakken en geen multipolygonen. Zie: http://www.openstreetmap.org/#map=16/52.1851/4.6517
Op mijn gps-doos reed ik pal naast het water, maar er zit toch echt een flinke landtong tussen de Woudsedijk en de Braassem.

Ik zie dat het al wat langer onder water staat, ook op de OSM generic kaarten.
Kern van het probleem is dat de multipolygoon niet is getagd met natural=water, maar de outer way.
Verder zijn de inner ways (eilanden) slordiger ingetekend dan de 3Dshape landuses, die geen onderdeel van de multipolygoon vormen.
Zal eens kijken of ik dit kan aanpassen.

Aangepast: http://www.openstreetmap.org/relation/1102571

Thanks! Ik had die relatie Braassemermeer helemaal niet gezien… :shame:

BikePC
'k Zie trouwens dat de namen op sommige meren niet te zien zijn. De Westeinderplassen trouwens heeft ook geen naam in de OFM.
Eggie

Bij de Westeinder Plassen: zowel op de outer way (69968618) alsook op de relatie (1102901) staat de naam ‘Westeinder Plassen’. Is dat de reden dat op OFM de naam ontbreekt en volstaat het dan om de naam weg te halen bij de outer way? Ik zie trouwens daar wel meer naamlabels die wel op osm.org zichtbaar zijn, maar niet op OFM.
Edit: ik heb de naam en natural=water verwijderd van de outer way en natural=water op de relatie gezet (duimen…)

Ik heb 'm even gerenderd en jouw operatie is idd gelukt Bikepc, ga zo door! :slight_smile: