Witam. Czy jest sens nanieść jako proposed projektowaną obwodnicę Koluszek ?? Projekt przestał być jakiś topowy odkąd zmieniła się władza w gminie i tak się po prostu zastanawiam:)
Ja myślę że tego czego nie ma jeszcze nie ma sensu dawać na mape
Jak najbardziej ma sens. Dla zainteresowanych będzie to cenna informacja. W OSM stało się już standardem umieszczanie planowanych dróg, dzięki temu możemy oglądać przebieg przyszłych inwestycji.
A jak coś nie wypali lub pójdzie innym torem czy ktoś to skoryguje i czy wyświetla się w mapach zwykłych czy tylko takich z zaznaczeniem wartwy projekt.
Nieustannie coś jest korygowane, ulepszane http://osmapa.pl/w/ostzm/ na tym polega idea tej mapy To czy się wyświetla zależy od projektanta stylu. Na domyślnej mapie OSM wyświetla się. W ostatnim czasie została wprowadzona przeźroczystość tych dróg przez co tak nie rzucają się w oczy.
dodawanie nieistniejących dróg ma chyba sens tylko wtedy, kiedy ich budowa jest pewna lub jest w trakcie - wiadomo jak to bywa, przed każdymi wyborami obiecanki cacanki, a często nie stoi za nimi nawet projekt planowanej inwestycji
nie uwierzycie ale zaraz po dodaniu posta dostałem link od koleżanki o konkursie wojewódzkiego na projekt przebudowy wiaduktu w Koluszkach oraz obwodnicy Koluszek, nagle projekt po 5 latach odżył:D
Jest sens ponieważ gdybym chciał kupić działkę budowlaną to taka informacja byłaby dla mnie bardzo cenna.
Ja również uważam, że jest to wskazane. Trochę zniesmaczało mnie renderowanie takich dróg w Mapniku, ale ostatnio nastąpiła zmiana i drogi projektowane nie wybijają się już na pierwszy plan.