Nieuwe wijk in Hardewijk.

Ik ben de wijk Drielanden in Hardewijk aan het bijwerken en vraag mij af of het te gedetailleerd werken problemen kan hopleveren op je GPS.

Ik vind het namelijk mooi staan om bermen en tuinen (alleen de omtrek ervan) in beeld te brengen. Ook zie je zeer veel voetpaden tussen de gebouwen of om de gebouwen.

In http://keepright.ipax.at/report_map.php?zoom=16&lat=52.32561&lon=5.60205&layers=B00T&ch=0,30,40,50,60,70,90,100,110,120,130,150,160,170,180,191,192,193,194,195,196,197,198,201,202,203,204,2

ziet het er goed uit.

gr Parie.

Ha Parie,

Lijkt me niets mis mee zo. Ziet er inderdaad keurig uit en waarom zou de gps er moeite mee hebben? Denk 't niet. En volop parkeerruimte :slight_smile: Eer van je werk en weer een stukje Harderwijk erbij…
Wel vreemd dat het Operapad (fietspad) naar een wijkgedeelte loopt waar je met de auto mag komen. Maar hoe kom je daar met een motorvoertuig? Via het fietspad?

Groet,
Eggie

Als je het Operapad ten zuiden bedoeld, is een nieuwe wijk waar ik nog geen beeld van heb, deze kruist de operadreef tussen de flats door het water over. Als ik op de foto’s kijk mag je daar inderdaad met de auto komen.

Kruislings met de fietspaden mag je wel met de auto.

Gr Parie

Ik zag vandaag toevallig dat er wel erg veel p’s op de kaart verschijnen in deze wijk:
http://www.openstreetmap.org/?lat=52.32534&lon=5.60143&zoom=16&layers=M

Op zich is het wel heel cool dat alles zo gedetailleerd is in deze wijk, maar denk dat hier wat minder mooi rendert.
Is het idee van amenity=parking niet dat het voor wat grotere parkeerterreinen is ipv voor een paar auto’s?
Ben zelf nog niet zo lang met OSM bezig, maar http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposed_features/parking:lane lijkt me hier wat beter voor geschikt (als dat überhaupt al te gebruiken is)

Dat heeft er volgens mij mee te maken dat het flats zijn, als je op de sataliet kijkt zie je dat daar toch wel echt parkeerplaatsen zijn. Wat is er mis mee om een kleine parkeerplaats ook te mappen, ik vind het wel iets hebben hoe het gerendered wordt, weet je tenminste waar je allemaal kunt parkeren. Hoeveel plaatsen op een parkeerplaats wou je dan als grens stellen? Als je dat te hoog zijn krijg je het effect dat als iemand een parking zoekt van bijv een klein voetbalstadion die straks niet meer kan vinden, en het cliché we taggen niet voor de renderer…

Nou ja, als die parkeerplaatsen ook allemaal op je gps scherm komen te staan wordt het denk ik wel heel onoverzichtelijk.
En nu mappen we niet voor de gps, maar als OSM geen gps kaarten zou hebben werd er denk ik heel erg weinig gemapt.

Zijn het openbare parkeerplaatsen?
Zo niet, heb je een vergunning nodig?
Staan er parkeermeters?
Allemaal zaken om rekening mee te houden.
Als het alleen voor de bewoners is denk ik dat je het niet moet taggen als parkeerplaats.

Het ziet er in ieder geval niet uit.

Beste Parie

Op Talk-NL het forum van onze Nederlandse OSM community werd geconstateerd dat de nieuwe wijk aan de A28 bij Harderwijk sterk bevolkt werd door “P”'s Dit duidt er op dat er een overvloed aan Parkeerplaatsen in deze wijk aanwezig zijn. VErder zagen we dat jij deze parkeerplaatsen aan OSM had toegevoegd. Dit is op zich een begrijpelijke actie gezien de omschrijving van de tag op Wiki en de werkelijke situatie.
Echter je interpretatie dat plaatsen om te parkeren gelijk staan aan “Parkeerplaatsen” is iets te breed. Wat jij probeerde aan et geven zijn clusteringen van “Parkeervakken”. Zo haaks op de stoep geplaatst is dat gelijk als parkeerplaatsen aan de kant van de weg zoals je die tussen een rijbaan en een vrijliggend fietspad ook wel ziet. Deze zijn dan vaak echter parallel aan de weg geplaatst.

http://www.openstreetmap.org/?lat=52.32534&lon=5.60143&zoom=16&layers=M

Om de kaart weer wat ‘opgeruimder’ te maken is het beter deze parkeervakken niet als amenity=parking te taggen.
Je liep iets te hard voor het voorstel dat voorziet in de parkeervakken. Kijk daar eens naar en probeer jou wijk daarmee te verbeteren.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposed_features/parking

Ik zie het resultaat met spanning tegemoet.

mvrgr
ZMWandelaar