Nieuwe fietspaden in Friesland

Afgelopen zondag de elfmerentocht gereden. Ook Friesland bouwt aan zijn fietswegen. Ik kwam vier nieuwe fietspaden tegen die ik nu gemapt heb. Pas om tien uur uit Sneek vertrokken. Daarmee was ik een van de laatsten die aan de tocht begon. Weinig andere fietsers gezien dus.

OpenStreetMap
Gezicht op het eerste meer: Snekermeer.

OpenStreetMap
Fietspad ligt wat hoger.

OpenStreetMap
Op tien km na zou ik de hele tocht alleen rijden. Deze man haalde me in en ik haakte aan. Voor de wind hadden we daarna een leuk gesprek.

OpenStreetMap
Niet gemapt stukje fietspad in Lemmer. Nu wel. http://www.openstreetmap.org/?box=yes&minlon=5.698289&minlat=52.84556&maxlon=5.70174&maxlat=52.848678

OpenStreetMap
Ja er is ook bos -woud- in Friesland. Hier is het fietspad in de Bremerwildernis nog gemapt. Maar tot mijn verbazing was dat een heel stuk nog niet. Nu wel. http://www.openstreetmap.org/?box=yes&minlon=5.561925&minlat=52.871631&maxlon=5.578107&maxlat=52.874699

OpenStreetMap
Mooi he…? Dan voel je de wind zo goed…

Stempelen aan de Fluessen.

OpenStreetMap
Genieten.

OpenStreetMap
Vlak voor Hemelum wijk ik altijd van de route af om diet fietspad langs de Morra te nemen… herinneringen…

OpenStreetMap
Van Hemelum tot Warns lag een nieuw fietspad langs de Himmelumerdyk. http://www.openstreetmap.org/?box=yes&minlon=5.410563&minlat=52.874581&maxlon=5.455551&maxlat=52.881192

OpenStreetMap
Even stempelen en soep in Warns.

OpenStreetMap
Verdorie gaat in Workum net de brug omhoog.

OpenStreetMap
Hoe iedereen de zondag vierde.

OpenStreetMap
Kijk mooi hé…?

OpenStreetMap
Ook de brug in Parrega ging net omhoog.

OpenStreetMap
Ohhh… hoe schoon!

OpenStreetMap
Je kunt het ook rustig aan doen.

OpenStreetMap
Het fietspad langs de Tsjerkeweg en Feandyk was ook nieuw. http://www.openstreetmap.org/?box=yes&minlon=5.540019&minlat=52.970877&maxlon=5.549248&maxlat=52.992213

OpenStreetMap
Tsjerkeweg

OpenStreetMap
Feandyk

OpenStreetMap
En dat langs de Wieldyk. http://www.openstreetmap.org/?box=yes&minlon=5.539559&minlat=52.967568&maxlon=5.546097&maxlat=52.970194

OpenStreetMap
Wieldyk.

OpenStreetMap
Terug in Sneek.

OpenStreetMap
Net geen 25 gemiddeld. Ik klaag niet…

Dit was de tocht zo’n beetje: http://tinyurl.com/38ndopg

Dat ‘niet gemapte stukje fietspad in Lemmer’ stond nog op mijn planning, maarja, 'tis zo’n verrekte eind weg. Fijn dat je het gemapt hebt :slight_smile:

En waar waren al die andere fietsers? Ik ken de elfmeren tocht (ook stuk of 10x gefietst) als een gezellige drukte (minder dan de elfsteden, dat wel). Op je foto’s staan nauwelijks andere… was het echt dat je zo laat begonnen bent, of was het zowieso rustig? In Workum sta ik ook altijd voor de brug te wachten, het lijkt wel noodlot.

Toch weer 160km in de benen, netjes :slight_smile:

De starttijd voor de 150 km is van 7 tot 9. Maar met de eerste trein -op zondag- vanuit Groningen ben ik pas om half tien op station Sneek. Dan naar de sporthal en dus tien uur bij vertrek. Er vertrokken nog wel veel ‘vijftigers’ trouwens. Of er verder veel mensen meededen weet ik niet. Googlen levert geen berichten op. Volgend jaar maar weer op zaterdag. De trein gaat dan een stuk eerder.

Zaterdag Veluwe, zondag Friesland … respect!

A.s. donderdag noorderrondrit. http://www.mfacloppersum.nl/noorderrondrit.php

Jij ook? :slight_smile:

Nou nee, niks voor mij eigenlijk. Te veel volk. Maar je brengt me op een idee, misschien naar vrienden in Hornhuizen om te kijken … er moet daar toch nog een klein fietspad gedaan worden.

A.s. maandag inspectietocht in Friesland.

En Lambertus… Al besloten?

Onbewust kennelijk al een hele tijd geleden, want ik heb nauwelijks afstanden gefietst dit jaar. Dus nee… :frowning:

Misschien maar eens wat minder ontwikkelen (JOSM, YOURS, Garmin maps) en wat meer naar buiten.

Groep 10 is best een nette starttijd. Veel plezier! Er zullen alleen niet veel nieuwe fietspaden tussen zitten, vermoed ik.

He he… ben nog aan het uitrusten… lekker windje… maar een racefiets (eerste keer op zo’n ding) maakt wel verschil… 10 en een half uur rittijd… en gedeeltenlijk erg zonnig… veel mensen langs de kant… en in de tuin… lekker sfeertje.

Heel netjes :slight_smile: De gezelligheid langs de weg maakt het wel speciaal ja. Nog veel kinderen handklapjes gegeven (daar kun je ook de hele dag mee bezig zijn :stuck_out_tongue: )?

ja ja ja je bleef bezig…

:smiley:

Ik zou er niet zo op komen om een fototoestel mee te nemen tijdens de elfsteden… maar het lever iig wel leuke plaatjes op :slight_smile:

Dan moet je hier zien… http://tinyurl.com/3ykx3sh … die rijdt het hele stuk met éen hand… :wink: