Nieuw natuurgebied bij Alphen aan de Maas

Ik heb vanmorgen nog een paar aanvullende edits gemaakt in dit gebied. Bv de grasstrook aangepast want die liep door het water. De aansluiting van het meer aan de Maas heb ik vast gemaakt aan de oever. Toen ik net keek zag ik dat er stukken van de Maas “leeggelopen zijn”. Weet iemand wat ik verkeerd heb gedaan ?

<https://www.openstreetmap.org/#map=15/51.8120/5.4544>

bvmhd
Gys

Dat gebeurde vroeger ook al.
Je hebt waarschijnlijk een multi-polygon gewijzigd.

welke changeset.?. dan kan het teruggedraaid worden evt. als je de fout niet kunt vinden.

Ik heb de fout hersteld denk ik. Even afwachten

edit: Hier zat in ieder geval één fout https://overpass-api.de/achavi/?changeset=57759581
edit: Dit was mijn changeset http://overpass-api.de/achavi/?changeset=57783144

Bedankt eggie. Helemaal aan de West kant van changeset=57783144 komt het nieuwe meer in de Maas uit. Nadat ik geprobeerd had om de aansluiting van dat meer te vereenvoudigen ging het fout. De grasstrook die over het meer liep kreeg ik moeillijk los. Ik hoop dat het nu goed is.

Thx
Gys

Ja… het is even afwachten… een andere fout in een MP zie ik niet… Dat natuurgebied is zeker nog niet af? De vistrap klopt ook niet, maar dat is een edit van 6 dagen terug. Rendering kan lang duren… loopt het weer vo of leeg? That is the question … Het effect is van Den Bosch tot Nijmegen te zien volgens mij. Morgen even kijken.
Altijd tricky een rivier.

Op 28-Maart-2018 (Changeset=57606263) was het nog goed, Op 4-April-2018 was het fout (Changeset=5775981)

https://overpass-api.de/achavi/?changeset=57759581

Je moet een beetje inzoomen op de plek waar het meer op de Maas uitkomt.

Ik wacht het even af
Thx
Gys

Klopt… maar 4 april is morgen… :slight_smile:
Wanneer je helemaal links op de mp klikt en helemaal rechts bij de vistrap zie je het gaatje. Daar sloot het niet aan. Nu wel.
Dus op 4 april is het weer goed… want dan zal het wel zo’n beetje renderen. :smiley:

edit: F5 doet wonderen… Het loopt weer vol

Ok, dus het lag aan die vistrap. Dat had ik nooit gevonden. Ik zat te kijken naar de aansluiting van het meer aan de Maas.

Als ik iets verander dan selecteer ik het altijd en kijk met de Validator in Josm of er iets fout is. Begrijp ik dan goed dat gaatjes in een Multipolygoon daar niet mee gedetecteerd worden ?

Thx voor je snele oplossing eggie
Gys

Nee… de fout zit wel bij de aansluiting bij het binnenmeer. Daar heb je gewoon een stukje MP verwijderd, maar om het te zien moet je op de MP klikken ergens links van de de vistrap, want daar loopt een enkele mp. Het lastige is bij het gat zit alles op elkaar geplakt en dan is het lastig om de goede lijn te selecteren.
De vistrap is ook fout, maar niet de oorzaak van het lek. Het is beter niet water op water te tekenen. Ik zal het vandaag repareren.
Het leek me beter eerst te kijken of alles weer gaat renderen.
Wanneer je nog niet precies weet wat je doet kun je beter niet aan de rivier komen.

edit: 'k Was niet helemaal duidelijk …Helemaal LINKS heb ik het gaatje gedicht van de MP die van de vistrap komt. De Vistrap zelf staat er los van. …, maar die hoort daar niet zo te liggen… Zal zo eens kijken, want het rendert weer.
(jouw changeset: http://overpass-api.de/achavi/?changeset=57759581))

Gys…
De vistrap heb ik losgemaakt van de MP van de Maas en de Maas weer aangepast aan de buitenkant van de vistrap. Die lag als water op water en dat mag eigenlijk niet. De landuse rond het “binnenmeer” heb ik aangesloten op het water en de source veranderd in pdok 2017. De “construction” water het ik opgenomen in de mulipolygoon van het farmland en dat weer omgetagd naar grass. Even zien of nu de Maas vol water blijft. Zelf vind ik het ook tricky om daar aan te zitten. JOSM roept nog steeds dat er iets incompleet is aan die Multipolygoon.

Hartstikke bedankt voor al je hulp eggie. Bij mij ziet het er ook weer prima uit. We kunnen weer zwemmen in de Maas :slight_smile:

Ik ga me in het vervolg niet meer met riverbanks bemoeien.

Thx again
Gys

Gys… is die buitenbocht van de Maas nog hetzelfde als de pdok luchtfoto 2017? Dan kan ik het aanpassen.
https://www.openstreetmap.org/#map=17/51.82316/5.41305

Ik heb op die plek niks geedit eggie. Ik fiets vaak in dat gebied. Volgens mij wordt er in die buitenbocht niet gegraven. Er wordt al wel lang gewerkt in de hoek tussen de N322 en de Maasdijk richting Alphen. Is nog lang niet klaar schat ik.
Gys

Ik heb ff gekeken in Josm. De vistrap, de landuse en de Maas oever zien er een stuk strakker en consistenter uit.
Mijn complimenten.
Gys

Nee… dat klopt… De laatste edits zijn van padvinder. Ik zal het daar aanpassen. Ik ken het daar wel, maar dan in het voorbijgaan op de fiets. Die oversteek over de van Heemstraweg heb ik toen nog veranderd een tijd geleden.
'k Zie af en toe nog wel een lege Maas met in- uitzoomen , maar denk dat het lek wel boven water is. Rendering duurt gewoon lang.