Newbee

Beste Moderatoren en leden,

Ik reken mezelf tot de schare Zuidnederlanders, en gezien de talende instroom vanuit mijn eigen streek is het mss beter mezelf hier voor te stellen.
Ik ben dus Belg en gezien dezelfde taal moet dat wel kunnen… Ik schrijf als Freelancer voor een Nederlands Reismagazine!
Ik ben al jaren met de GPS onderweg en heb al aardig wat watertjes doorzwommen in het bereik van kaarten en software in het algemeen en zeker met GARMIN mobile en handheld GPS’sen.
Ook professioneel ben ik full-time met geo en geodatabases in de weer.

In 2013, met op voorhand uitgetekende tracks en OSM geladen, ben ik met de fiets vanuit Antwerpen naar Compostela gefietst.
De noodzaak van accurate kaarten en dito informatie is van het allergrootste belang bij meerdaagse ondernemingen.
Ik wil dan ook graag mijn steentje bijdragen.

Zoals eerder aangehaald was ik tot voor kort met de Garmin handheld onderweg, gestoffeerd met de originele software en kaarten. Mijn OSM expertise is dus vrij recent. Het mag dan ook duidelijk zijn dat ik me tot de beginnelingen in dit domein beschouw. Gezien mijn professionele achtergrond kan ik wel vrij snel wat achterstand goedmaken, maar het is mij nog niet echt duidelijk om tussen het bos de bomen te zien; er is dan ook zo veel te vinden!!!

Mocht iemand zich geroepen voelen om eventueel via pb wat ‘echt belangrijke’ links en stuf aan te willen leveren kan ik die achterstand wel wegwerken, eventueel met wat bijbehorend mailverkeer!

Alvast bedankt en misschien tot mails

Beste Rokon,
Van harte welkom op dit forum, of je nu als actieve mapper, gps gebruiker, Belg of geospecialist hier bent, voor elk wat wils :wink:
Veel is te vinden in de wiki, zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Main_Page
Maar kijk ook maar even rond hier op het forum, misschien dat het topic [http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=16030](toepassingen van OSM) een goed beginpunt is? We hebben al per mail contact gehad (ik ben de maker van de openfietsmap) dus mijn kaart gebruik je al. :sunglasses:

Prachtig werk btw

Thx voor de verwelkoming

Welkom op het OpenStreetMap forum.
Er zijn veel links die handig en leuk kunnen zijn. Ik plaats er een aantal.
Misschien is het een idee om hier een nieuw wiki pagina gedeelte voor in te richten, zodat iedereen gebruik kan maken van de links die handig zijn voor OSM.
Ook ik was blij met de links die men mij heeft aangerijkt.

Beginnersguide
Wikibook gebruiksaanwijzing JOSM-editor
JOSM guide
Overview of OpenStreetMap Contributors aka Who’s around me?
ITO map Recent OpenStreetmap edits
GEOFABRIK tools
Who did it?
Educatief GIS-Portaal
KeepItRight
Overview of the ResultMaps

Tagging:
The Netherlands roads tagging
Highway=path
Taginfo
Acces restrictions

Kaartensites
Routes (Wandelen, Fietsen, MTB, Skeeleren, Wintersportpistes)

Downloadbare kaarten:
Free Maps for Garmins
OpenFietsMap
Openb MTB map
Freizeitkarte
TK OSM karte
OSM-kowoma-Freizeitkarte
Reit- und Wanderkarte
Velomap

Succes!

Bedankt alvast en leesvoer genoeg voor een tijdje

Thx

Hi Rokon10,
Deze link is ook aardig, Bels en zoals je zelf al stelde soms actief, misschien kun je je voorstel rondje ook naar Be uitbreiden, kleine moeite toch ? http://forum.openstreetmap.org/viewforum.php?id=29
Mvg
Gezien je taal komt ge uit het Vlaamse deel, denk ?