Nelostien uusi linjaus Jyväskylän eteläpuolella

Ajelin tuossa Jyväskylään äskettäin, ja nappasin gps-jäljet äsken avatusta nelostien uudesta linjauksesta Jyväskylän eteläpuolella. Jälki on htc desirellä tallennettu (osmand-softalla),virheet on poistettu (paitsi siihen kuitenkin jäi alkuun yksi virhe, pahoittelut), ja jälkeä on yksinkertaistettu gpsbabelin simplify-filtterillä sopivasti.

http://www.openstreetmap.org/user/viljoviitanen/traces/879925

Voisiko joku kokenut kartoittaja tehdä noiden perusteella tehdä osm:n tuon nelostien uuden linjauksen? Kartassa on jo tuohon kohtaan merkitty summittaisesti tietyö - http://osm.org/go/00g9n9R

Tähän liittyen vielä. Nämä kiertotiet ovat poistuneet:

http://osm.org/go/0x3QmX@Jz- tämän sain tehtyä
http://osm.org/go/0x3TAEqQX- tässä loppuu taidot kesken…

poistin jälkimmäisenkin kiertotien

Siellä on nyt uusi nelostien linjaus. Viisarinmäen risteys pitää tarkistaa, samoin Nisulanväylä silta? ja mahdollinen risteys, sekä Jääskeläntien oikea linjaus ja sen kohdalla olevan sillan paikka ja risteys jos sellainen on. Ja jos tuossa on kaidetta välissä niin pitäisi varmaan erottaa kahdeksi eri tieksi, tai jos siellä on kevyen liikenteen väylää niinkuin jossain väitettiin niin ne sitten pitää merkata.

Vielä tästä.

Ajelin alkukesästä ohi ja uuden linjauksen pohjoispäässä kanavuoren luona pyörin vähän aikaa ja korjasin linjauksen sitten muistikuvieni mukaiseksi niin että 644 tekee mutkan ja yhtyy uuteen nelostiehen suorakulmaisesti. GPS tracea en ottanut, mutta taitaa tuo olla aika lähellä oikeaa. Ainakin tuollaiseksi sen muistin.

Eteläpäässä Viisarinmäen risteyksen kohdalla en huomannut pysähtyä ja katsella. Tuo nykyinen osm näkymä, jossa kaksi risteystä vieri vieressä ja molemmilla teillä sama nimi ei kyllä voi olla oikein. En kuitenkaan taida lähteä tarkistamaan… melkein 800km reissu. Voisko joku…

.

Kyllä se melko oikealta näyttää. En tosin ulkoiluttanut pyörääni aivan 644:n ja 4:n risteyksessä, mutta melkein. Liikenneaseman liittymä 644:lle ainakin on oikeassa kohdassa gps-jälkieni mukaan. Pyöräteitä pitää vielä hioa, eivät seuraa jälkiä aivan kohdallaan. On mm. vedetty corine-import -metsän rajaa hipoen, kun jälkien perusteella alittaa nelostien parikymmentä metriä etelämpänä ja tulee vielä ihmeen zikzakaten Varikkotieltä. Ans kattoo sitten Viisarmäen kohta, ehkä ensi kuussa ilmat paranee ja pyörää voisi ulkoiluttaa yhdenmiehenkisassa Tour de Pohjois-Päijänne tai Tour de Oravasaarenselkä (Leppävesi).

Eipä ollutkaan oikein. Viisarimäentien vanha linjaus nelostielle on katkaistu ja osuus lähinnä nelostietä on muutettu (bussien) parkkipaikaksi. Tosin näkyy tällä hetkellä toimivan karikkeen välivarastona. Toisekseen tuo on hieman omituinen parkkis, leveyttä ei lisätty, eli on kahden kaistan parkkipaikka. Siksi siinä ei pysty bussia kääntämään vaan pitää peruutella jompaan kumpaan suuntaan. Ja taitavasti ollaan unohdettu tarroittaa/kilvittää pyörämatkailureitti 13:n uudet osiot Viisarimäestä Toivakan kirkonkylälle.

Uusi nelostie on moottoriliikennetie, joka alkaa Viisarimäen Jyväskylän suunnan bussipysäkin pohjoispuolelta. En tullut tallentaneeksi moottoriliikennetien tarkkaa aloituspistettä, huomasin kyllä kilven vanhalta nelostieltä. On muuten rakennettu komea silta heti moottoriliikennetien alkumetreille. Ilmeisesti sillä varaudutaan siirtämään yhdystie 6134:n linjaus pohjoisemmaksi liittyen vanhalle nelostielle.