Pozdrav,
nisam previše upućen u OSM community ali koliko sam razumeo pre oko godinu dana su uvezeni neki podaci iz RGZ-a i onu su proizvoljni i nisu tacni, prepisali su stare ispravne kucne brojeve, kako da se ovo ispravi ?
Pozdrav,
nisam previše upućen u OSM community ali koliko sam razumeo pre oko godinu dana su uvezeni neki podaci iz RGZ-a i onu su proizvoljni i nisu tacni, prepisali su stare ispravne kucne brojeve, kako da se ovo ispravi ?
Napor uvoza (tj. vezivanja i ulica i kućnih brojeva) traje 3-4 godine već. Ima dosta tema na forumu, za kućne brojeve su interesantne:
Pored toga, imamo sajt DINA koji se osvežava svakih mesec-dva sa novim ulicama i adresama iz RGZ-a: https://dina.openstreetmap.rs/. Tu je i transparentna podloga koja može da se koristi i u iD i u JOSM editorima, a o svemu može da se pročita više na wikiju: Sr:Serbia/Projekti/Adresni registar - OpenStreetMap Wiki
Nedavno je neki korisnik pitao slično pitanje, pa da copy-pasteujem odgovor koji sam tamo napisao:
Neki dogovor koji imamo je da ovakve adrese unosimo, čak iako nisu fizički vidljive. Nekad tek treba da budu izgrađene (a to pomaže celoj industriji koja treba da napravi novu zgradu), nekad je samo lokal, nekad je samo neka birokratija (posebna adresa za potrebe vodovoda…), ali je lakše da ih importujemo i imamo tu i da možda nekome pomognu, nego da nemamo i da ih sutra neko opet slučajno doda. Ne znam kako da tagujemo adrese koje su u RGZ-u, a ne treba da budu u OSM-u (imamo takvih npr. kada se sruše kuće za novi put), to još nismo rešili
Možeš li da budeš konkretniji, koji podaci, koliko podataka i šta nije tačno - geometrija (lokacija), adresa, broj ili identifikator u RGZ-u? To će pomoći da vidimo šta da radimo.