Še komu štrajka tale lidar sloj zadnje dni?
Rvnokar preveril v Locus maps in dela. Par dni nazaj sem risal v JOSM in je tudi delal.
Se pa včasih zgodi, da kakšen “tile” ne naloži s prve.
Reinstall JOSM-a je pomagal.
Vprašanje? Knjižnica Locus ponudi samo Lidar, kako si prenesel ostale??
Hvala za odgovor
Davorin B.
Jaz sem jih ročno dodal v map managerju.
Pritisneš (+) spoda desno in potem “Add from library” potem še enkrat (+) in “enter WMTS link” in nato vneseš zgoraj navedene povezave.
Hvala! Bom probal! LP
Še komu ne deluje več TTN in Lidar (LidarTlaZgradbe_D96_obroba) v JOSM-u?
Že vsaj nekaj dni ne deluje nič, nobeno LIDAR senčenje. Niti to kar je v samem JOSM niti to kar sem sam dodal. Kakjšno ni bilio dostopno že dalj časa, kakšno pa v zadnjem tednu ali dveh.
Ali kdo pozna kak WMTS layer URL, za delujoče LIDAR senčenje?
Mogoče bi bilo najbolje če bi JOSM Elevation Plugin predelal tako da bi delal direktno z LIDAR podatki. Ko bi enkrat dwonloadal LIDAR podatke in jih ustrezno predelal v DEM layer bi imel vse lokalno.
Tale zaenkrat deluje, hvala. To je sicer TEMELJNE_KARTE_SI_sencenje karta, bi bilo pa fajn imeti tudi TEMELJNE_KARTE_LidarTlaZgradbe_D96_obroba, ki pa je še boljša/natančnejša podlaga (se lepše vidi)…
Blaž, ko vnesem ta naslov za lidar me vpraša po geslu?? Kaj se vpiše??
Hvl in lp
Meni deluje. Me ni spraševal po geslu.
Ko vtipkam povezavo mi napisše spodaj napredno in v drugi vrstici geslo, ne vam kaj naj bi napisal. ??
What software are we talking about?
The “ARSO: LIDAR hillshade (WMTS)” layer has been updated in the default list of JOSM and therefore works again. It may be necessary to download the updated list with the “Update default entries” button in JOSM.
The “ARSO: LIDAR hillshade (WMTS)” layer works for me - I downloaded it from the imagery layers list. It looks like this:
It’s better than nothing, but still, the Lidar hillshade + building layer (which no longer works) is much better (better contrast and visibility in general):
Does anyone know how to get this layer back? See post 10 by matjazz above.
Would GHI_LIDAR_TlaZgradbe_SI
be a suitable replacement?
https://geohub.gov.si/portal/home/item.html?id=4c9d36ddb4f04944a76a3778c56679c5
Hm, could be. But how do I add it to JOSM?
Mogoče obstaja še kakšna povezava na LIDAR. Tega iz gis arso mi ne nalozi?
Hvl. in lp
It seems that JOSM does not support the server’s TMS tile numbering scheme and WMTS does not work either because the server unfortunately returns an internal service as the base URL, which JOSM cannot reach.
Now the Lidar hillshade+building layer seems to be working again.