"Nederlandse" kaartkleuren

Op de OpenStreetMap-hoofdpagina wordt de kaart met Amerikaanse kleuren weergegeven. Snelwegen zijn bijvoorbeeld blauw en autowegen groen. Toen ik laatst de kaart aan kennissen liet zien, dachten zij dat de snelwegen rivieren waren.
Het lijkt mij dus een leuk idee om op de Nederlandse server ook een kaart aan te bieden met Nederlandse kaartkleuren. Ofwel: een lichtgroene achtergrond, snelwegen rood-geel-rood enzovoorts.
Ik weet helaas niets van Mapnik-stylesheets af, maar ik heb wel een Kosmos-stijl gemaakt met Nederlandsere kaartkleuren, zodat het duidelijker is wat ik bedoel: http://wiki.openstreetmap.org/index.php/User:Willem1/Kosmos_rendering_rules.

Amerikaanse kleuren? Engelse kleuren, hoor.

Dat zou ook kunnen. Ik heb me daar niet echt in verdiept…

Er staat nog steeds een aanbieding open van een grote Nederlandse kaarten maker om OSM te renderen in hun ‘clubkleuren’.

Hoe zit dat dan met copyright? Zijn die tiles dan wel vrij te gebruiken?

Op cloudmade.com kan je ook wat experimenteren:
-‘Franse’ kaartkleuren: http://maps.cloudmade.com/?lat=52.136649&lng=5.320129&zoom=13&styleId=12201&opened_tab=0
-Nederlandse topo (old style) kaartkleuren: http://maps.cloudmade.com/?lat=52.144392&lng=5.376005&zoom=14&styleId=12194&opened_tab=0

Dat heb ik ook nog eens gedaan: http://maps.cloudmade.com/?lat=52.144392&lng=5.376005&zoom=14&styleId=1706&opened_tab=0
Maar die topo-kleuren zijn beter.

de openfietstkaart heb ik ooit eens voorzien van ‘nederlandse’ stijl, de wegen had ik wit gemaakt omdat die minder belangrijk waren op die kaart…

kun je na het maken van die style ook de stylesheet exporten bij cloudmade ?

De kleuren van Openfietskaart vind ik goed, dus die kunnen we gebruiken. Dan hoeven we alleen de wegen nog aan te passen.

Volgens mij kun je de stijl niet exporteren. Bovendien is de editor erg beperkt, bijvoorbeeld bij highway=cycleway kun je alleen de kleur van de streepjes aanpassen. Je kunt er geen “gewone”, iets smallere weg van maken zoals dat volgens mij in Nederland gebruikelijk is.