Nawigacja BE-ON-ROAD - kompilacja map

Tak w porównaniu do OsmAnd? Działa.

Własna klawiatura bardzo pomaga przy wpisywaniu pokazując tylko “możliwe” litery, co eliminuje większość literówek. Faktycznie nie ma myślnika, ale wpisanie np “SKARZY” powoduje wyświetlenie na liście m.in. “Skarżysko-Kamienna”. Wystarczy wskazać właściwą miejscowość zamiast szukać myślnika.

Mnie a Be-on-road najbardziej przeszkadza brak możliwości wskazania na mapie punktu docelowego i to co pisano powyżej - nieaktualne mapy.
Poza tym w porównaniu z OsmAnd:

• lepszy routing (jeździłem z OsmAnd i Be-on road, OsmAnd na moich trasach prowadził gorzej)
  • wyznaczanie trasy szybsze tak na oko o dwa rzędy wielkości, nie zawieszanie się na obliczaniu trasy > 100 km
  • błyskawiczne “orientowanie” się po zjechaniu z wyznaczonej trasy, proponowanie kontynuacji innym wariantem zamiast znienawidzonego przeze mnie “jeśli to możliwe - zawróć”
  • wygodniejszy interfejs - kafelki podobne nieco do AutoMapy

Reasumując - szkoda, że aplikację kupił większy gracz, prawdopodobnie nie będzie jej rozwijał. Moje doświadczenie wskazuje, że w nawigacji samochodowej Be-on-road sprawdza się o niebo lepiej od OsmAnd. Nie dlatego, że jest idealny. Jest “good enough”.

[edit]
Właśnie znalazłem jak wskazać na mapie punkt docelowy :slight_smile: