Natuurijsbaan foetsie

Lang geleden heb ik in Moergestel de natuurijsbaan naast het middelpunt van de Benelux (!) als multipolygoon ingetekend. Dat voldeed prima.
[https://sites.google.com/site/manwanmoe/afbeeldingen-voor-internet/Moergestel,%20Natuurijsbaan.jpg]
Dat is toen echter niet helemaal volgens de regels der kunst gebeurd want bij het gebruik van “Osmose” constateerde ik onlangs dat deze ijsbaan jarenlang zonder problemen drie Landusegebieden doorsneden heeft. Die fouten heb ik nu in wijzigingenset 37740722 gecorrigeerd, maar daarmee is de ijsbaan uit het zicht verdwenen.
In een wanhopige poging dit te herstellen heb ik de twee betreffende wegen id= 148 627 589 en id=148 627 591) zonder een multipolygoon opgenomen, (uiteraard ?) zonder zichtbaar resultaat.
Zou iemand Moergestel zijn ijsbaan (op de kaart) weer terug willen geven?
Jan

Maar de vorst is toch uit de grond? Dus de ijsbaan ook?

(Flauwe grap, maar dat mag op deze mooie zaterdag)

Ik ben lokaal niet bekend, maar anderen zullen dit ongetwijfeld oppikken.

Bedoel je dat je de naam nu niet meer ziet? Dat is dan logisch want die zat aan de relatie vast die jij hebt weggegooid:

https://www.openstreetmap.org/relation/2004360

Zag je in het verleden wel de vorm van de ijsbaan op de kaart? Want er liggen nu allemaal vlakken landuse=grass naast elkaar, en scheidingslijnen zie je niet. En de landuse=recreation_ground lijkt ook dezelfde kleur te krijgen.
Ik heb nu de naam (“Natuurijsbaan Moergestel”) weer teruggezet op die recreation_ground.

De baan zou er weer moeten zijn. Ik heb weer een nieuwe multipolygoon aangemaakt, en vervolgens de tags overgenomen van de outer. Daarbij heb ik wel leisure=ice_rink vervangen door leisure=track, met de al aanwezige sport=ice_skating is het dan in ieder geval zichtbaar en nog steeds als schaatsfaciliteit herkenbaar via de sport tag. Ice rinks worden namelijk nog niet gerenderd, tracks wel. En track is voor een dergelijke “rondjes-rijden-baan” waarschijnlijk ook beter dan een “rink”, want dat lijkt toch ook veel op hallen met ijshockey achtige vloeren te slaan, i.p.v. een ronde.

@mboeringa

De tag “leisure=ice_rink” had ik bij dezelfde bewerking juist ingevoerd omdat bij validatie JOSM een waarschuwing gaf dat de eerder gebruikte tag niet meer in gebruik zou zijn.

Dank je voor de hulp, de baan staat er weer als vanouds op.
Jan

Wat was die “eerder gebruikte tag”?

leisure=track is gewoon nog een actieve geaccepteerde tag (http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:leisure%3Dtrack). Misschien dat JOSM een te stricte controle uitvoert, en de specifieke combinatie met sport=ice_skating niet ondersteund / accepteerd, maar dat zou mij toch een beetje verbazen.

Ja, die eerder gebruikte tag. Toen ik je antwoordde heb ik daarover natuurlijk nagedacht en ik zou hem zeker vermeld hebben als ik hem nog geweten had. Helaas kan ik het me niet meer herinneren.
Jan

Jarien,

Vermoedelijk bedoel je de tag leisure=pitch, deze tag geeft namelijk wel een naam weer op de standaard OSM layer.

In de historie van de vermelde way nummer kun je dit zien met de deep history viewer.
http://osm.mapki.com/history/way.php?id=148627589