Nationaal monument op de Dam

Hi, Op zoek naar Stolperstenen kwam ik in de categorie monumenten terecht. van die stenen zijn er een paar in Den Haag, Groningen en rond Heerlen en Vaals. Veel monumenten worden ook monument genoemd, maar de zuil op de Dam heet attractie ?
Wat is juist ?

Sterker nog, welke is de juiste?
https://www.openstreetmap.org/way/168680619/history
https://www.openstreetmap.org/way/237498287/history
https://www.openstreetmap.org/node/6438995285/history
Jij bedoelt denk ik de laatste, die is zijn leven begonnen als viewpoint en geevolueert naar z’n huidige status.

Het Nationaal Monument is een echt monument. Dat het ook een toeristische attractie is, is secundair qua tagging.

Die laatste is volgens mij overbodig en kan weg. Wat je kan overwegen is om de naam ‘Monument op de Dam’ als alt_name in te zetten bij de historic=memorial. Dat is niet de officiële naam, maar zo kennen veel mensen het wel.

Het ‘gebouw’ (linkje twee) omschrijft een fysiek detail van het monument. Dat is denk ik acceptabel en bevat verder ook geen storende tags.

Persoonlijk heb ik moeite met attractie, het is een gedenkpunt om te memoriseren en na te denken aan alle oorlogs ellende. Trouwens de romdom het Monument liggende of aanwezige steentjes horen bij het Monument.
Die kon je als bijdrage aan het of de tot stand koming van het Monument doneren, dus geld storten om het te realiseren.
Ik verwacht niet dat die kennis nog bij veel mensen aanwezig is en een groot aantal van de donoren zal ook niet meer leven.

Je kan die attraction gewoon weggooien, de historic=memorial is de juiste. Die attraction is er op gezet als viewpoint door een Rus die hem blijkbaar miste op de kaart.

Die Rus heeft hem er al viewpoint op gezet. Mogelijk was hij er in een dronken bui bovenop geklommen en had daar een goed uitzicht :smiley:
Ik zal hem verwijderen.

Geim,

Bedankt is al gedaan, maar nadere beschouwing blijkt dat de achterwand met urnen geen plaats heeft binnen OSM. Ik denk dat dat geen juiste weergave is, het gebouw zou mijns inziens moeten worden uitgebreid met de achtermuur.