Naamgeving UMC gebouwdelen

Naar aanleiding van een note de vraag hoe de verschillende delen (bijv. Stratenum) van een groot BAG=pand, UMC in Utrecht, die bovendien een multiplolygoon is te mappen: https://www.openstreetmap.org/?mlat=52.08628&mlon=5.17999#map=17/52.08628/5.17999

De verschillende gebouwdelen staan op https://www.utrechtsciencepark.nl/uploads/media/598ae3c64b770/20160419-uithof-usp2016-nl.jpg

Een aantal functies is al gemapt, en iemand heeft gepoogd met een node als building in building met een naam te mappen, maar dat werkt natuurlijk niet :slight_smile:
Wie heeft (de weg naar) de beste oplossing? Ik kom er zo snel niet uit.

MPR splitsen? building:part? functionele nodes?

Komt vaak voor bij universiteitsgebouwen en ziekenhuizen, maar ook als iemand z’n eigen huis gesplitst heeft om het aantal levels en soort dak aan te geven.
building:part is dan eigenlijk altijd de beste oplossing aangezien die gewoon los op de building zelf kunnen liggen.
Wel de parts netjes uitlijnen met de building outline als dat haalbaar is (lees: een zwaar gemicromapped pand waar alle verdiepingen, gangen en ramen apart gemapt zijn, zoals ik laatst in Delft tegenkwam, mag een micromapper mooi zelf eens oplossen).
Met de F toets volg je in JOSM automatisch de nodes in een bestaand pand waardoor je meestal wel gemakkelijk de parts mee kunt uitlijnen.

Het lijkt erop dat een name=* op een building:part helaas niet rendert…:frowning: