My Notes op je profiel

Hi, ik heb lang niet op deze forum gepost, maar sinds kort staat “My Notes” op je profiel in OSM. Is dat niet een beetje privacy gevoelig? Mijn notes zijn natuurlijk openbaar, maar om ze zo toegangkelijk te maken dat je op je profiel meteen kan zien wie wat waar notes post?

Hoe zit het met Privacy en OSM, want dit gaat mij misschien te ver. Je kan die notes ook niet uitschakelen, en andere optie is om annomiem te mappen maar dat is toch ook niet de bedoeling?

Beetje jammer van OSM

1 Like

Ik heb even gezocht maar ik kon niet zo snel de “My Notes” op OSM vinden.

Wat ik kon vinden is een lijst van notes via hdyc.neis-one.org, “OSM note activities for the last 12 months” maar daar voor moet je inloggen met je OSM account, bedoel je dat?

Ik denk dat hiermee direct wordt verwezen naar het tabblad “My Notes” op het OSM-profiel oftewel de gebruikerspagina. Bijvoorbeeld, bij mij: Notes submitted or commented on by pitscheplatsch | OpenStreetMap

Als alternatief zou het ook kunnen verwijzen naar de eerder genoemde HDYC-pagina.

Met vriendelijke groeten,
Pascal

PS: Deze tekst is vertaald door ChatGPT. Ik hoop dat het goed is.

Ter verduidelijking van wat @pitscheplatsch schreef (translation seems good, btw), dit kun je dus ook zien als je niet bent ingelogd:

Maar ja de vraag is hoe erg dat is. Nagenoeg alles wat je doet in OSM is openbaar. Het is denk ik goed om te beseffen dat de notes geen privéberichten zijn.

2 Likes

In welk opzicht denk je dat je privacy is aangetast? Er staat toch geen privacy gevoelige zaken in je note? En het is alleen gekoppeld aan je gebruikersnaam.