Multifunctioneel sportveld hoe taggen?

Dit is de ijsbaan in Haaksbergen waar regelmatig de eerste wedstrijd op natuurijs wordt gehouden
https://www.openstreetmap.org/relation/3160106
Maar in de zomer is dit een skeelerbaan, hoe kan ik dat taggen?

Dit kan met: sport=ice_skating;roller_skating.
Of eventueel sport=multi maar de eerste optie heeft de voorkeur.

Bedankt! Ik heb het toegevoegd.

Welke bezwaren zijn er om ipv leisure=pitch, leisure=ice_rink te gebruiken?

Roller skating kan niet op ijs.

Nee een ice_rink is een ijsbaan dit is een een algemene wedstrijdbaan waar in de zomer wordt geskeelerd en in de winter geschaatst dus wel seasonal=yes, want natuurijs.

of een leisure=conditional(roller_skating @ spring-autumn; ice rink @ winter)
(De seizoenen zijn geen standaard in opening-hours, dus beter is (roller_skating @ mar-nov; ice rink @ dec-feb)

Nee want er kan alleen geschaatst worden in de winter als het vriest

Deze voorstellen zijn beiden zeer lastig tot niet te verwerken door renderers… Dubbel taggen met een semi-colon geeft een ambigue waarde waar de renderer niet veel mee kan, en leidt tot een potentieel eindeloze set van combinaties van tags.

Conditional statements weergeven is al helemaal een Pandora’s box…

Soms moet je pragmatisch zijn. Iedereen (tenminste in Nederland), snapt wel dat een leisure=ice_rink die niet een permanente overkapping heeft, waarschijnlijk maar een deel van het jaar als echte ijsbaan functioneert, en het andere deel van het jaar een grasveld of skeelerbaan is.

Dus de meest voor de hand liggende tag blijft wat mij betreft toch gewoon leisure=ice_rink, en evt. in de “note” tag een opmerking dat het een deel van een jaar een skeelerbaan betreft.

De renderer kan niet meer dan een pitch weergeven, daarvoor is de info dan ook niet bedoeld. Verder is het om het even wat de renderer ervan maakt.

Ja,natuurlijk, als je dan ook bereidt bent te accepteren dat geen kaart het getagde object weergeeft, dan kun je alles invoeren…
Een alternatief voor de in carto niet weergeven leisure=ice_rink is leisure=track + sport=ice_skating. Dat wordt in ieder geval weergegeven als de track als multipolygoon is ingevoerd. Track is ook toepasselijker dan pitch, de laatste is voor gemarkeerde sportvelden, niet een ronde baan.

Voor een skeelerbaan die maar tien dagen per jaar ijsbaan is, is de sport dus voornamelijk skeeleren. En je moet niet taggen voor de renderer. Maar track (=baan) is beter dan pitch (=veld).

-edit: opvallend dat de infoklik van carto elke leasure=track een atletiekbaan noemt.