MML:n maininta OSM:n Copyright-sivustolla

Terve !

Luulin jo, että asiat ovat unohtununeet. Laitoin pyynnön elokuussa, jotta MML lisättäisiin OSM:n Copyright-sivustolle (http://www.openstreetmap.org/copyright/en). Sain juuri viestin, että OSMF:n LWG on käsitellyt asiaa ja homma on siltä osin selvä.

Alunperin olen tekstiksi ilmoittanut, että

Finland: contains data from the National Land Survey of Finland Topographic Database and other databases (08/2013-)

Mutta nyt olen ehdottomassa, että teksti olisikin:

Finland: contains data from the National Land Survey of Finland’s Topographic Database and other databases (08/2013-), NLSFI License

Ja tuosta “NLSFI License”-tekstisssä olisi linkki: http://www.maanmittauslaitos.fi/en/NLS_open_data_licence_version1_20120501

Kommentteja? Sekä puoltavat että kieltävät tänne asap.

P

Ai niin, kun täällä kukaan, koskaan, ikinä kuitenkaan usko mieheen sanaan (tai ainakin jotain on vääristelty matkan varrella, eikä kaikkea kerrota), niin ohessa asiasta käytyä kirjeenvaihto. Sähköpostiosoitteita olen muutellut, jotta spam vähenisi.

Ehdotettu, että olisi “other datasets”.

P

Hieno homma. “Other datasets” on parempi.

Mjoo, “datasets” kuulostaa paremmalle. Hienoa, että homma etenee! :slight_smile:

“OSMF:n LWG” lienee tarkoittaa entiteettiä “Licensing Working Group” (http://www.osmfoundation.org/wiki/Licensing_Working_Group).

Nyt tilanne alkaa vaikuttaa todella hyvältä. Nyt kyseinen instanssi (LWG) on nähnyt MML:n avointen aineistojen lisenssitekstin ja jos heillä ei ole mitään aineiston importointia vastaan, niin tässähän kohta päästään tositoimiin!

Juu-u. Alkaa olemaan koordinointiin tarkoitettu työkalustokin jo pientä yhteensovitusta vaille valmis (en sitten tiedä kauanko imports@ haluaa vielä review:hyn lisää aikaa jahka laitan viimeiset muutokset mainitsevan mailin sinne, käytännössä datahan on ollu jo monta kk:ta lähes identtistä ja edellisen mailin jäljiltä ei hirveästi näyttänyt olevan mielenkiintoa kuten ei ensimmäisenkään jälkeen). Vielä kun saisi nuo ortokuvatkin näkymään koko Suomesta ok niin olisi täysin kunnossa kaikki jutut (kapsin kuvista puuttuu jostain tuntemattomasta syystä n. 1/3, eli näkyy vain mustana tai valkoisena sellaisia ruutuja, jotka mml väittää kuvanneensa).


i.

Hienoa että importointi saadaan tehtyä.

Tästä sainkin muistutuksen, että piti pyytää niitä nyt päivittämään tiedot. Laitoin juuri mailia. Kertoilen kun Adminit vastailevat.

P

Voipi olla niin että saisi nopeamman vasteen sillai että tekee itse patchin ja github:n kautta toimittaa niille pull requestin. Tämä oli ainakin adminien toivomus copyright sivun päivitystavasta (kun syksyllä kysyin).


i.

Se on siellä: http://www.openstreetmap.org/copyright/en

P