Miten YTV:n pyörätiereititys OSM-kartalle

Hei,

Annoin YTV:lle palautetta, että ottaisivat kolmanneksi karttavaihtoehdoksi sen varsin huonosti pyörätiekarttana palvelevan kartan ja ilmakuvan lisäksi OSM:n pyöräilykartan. Reititys olisi edelleen siitä aineistosta mitä nyt käyttävätkin. Toteuttaminen ottaa varmaan oman aikansa jos tarttuvat ajatukseen.

Tuli mieleen, että sillä välin YTV:n reitityksen GPX-export -ominaisuutta voisi käyttää YTV:n reitin näyttämiseksi OSM:n pyöräilykartan päällä. Mahtaako olla jotain valmista web-palvelua joka näyttää GPX-jäljen OSM:n päällä? Jos tuollainen löytyy, voisi tehdä yksinkertaiset ohjeet YTV:n jäljen näyttämiseksi OSM:n päällä, jotka ehkä YTV:n saisi laittamaan palveluunsa. Tai vähän pitemmälle mennen, YTV:n palvelussa voisi olla linkki “näytä GPX OpenStreetMap-kartalla” joka välittäisi automaattisesti gpx-jäljen OSM-web-palveluun.

Pari viikkoa sitten mainittiin kokeellinen web-palvelu: http://www.mail-archive.com/talk@openstreetmap.org/msg19286.html

On monia ohjelmia, jotka näyttävät karttoja. Osaakohan MyTourbook näyttää GPX-jälkiä? Olen joskus kokeillut sitä Garmin Edge 705:n TCX-jälkien kanssa. (Siitä näkee poljinnopeuden, sydämen sykkeen ja korkeuskäyrätkin.) Jotkin Garminin laitteet (myös Edge 705) osaavat näyttää GPX-jälkiä (track gpx) kartalla. Kokeilinkin pari kuukautta sitten katsoa erästä YTV:n reittiehdotusta Garmin Edge 705:ssäni. Route GPX toimii huonosti ja saattaa kaatuilla.

Osaa se, olen tuota testannutkin joskus. Erillinen ohjelma kuitenkin pitää erikseen asentaa ja käynnistää, web-palvelu tavoittaisi isompia joukkoja.

Pikku perl-scripti myös löytyi jolla saa GPX-jäljen OSM-kartalle, scripti ei ole pitkä. Toimintaperiaate on, että sille annetaan GPX-tiedosto, josta se luo HTML-sivun. Kun html-sivun lataa selaimeen, niin avautuu slippy map jossa näkyy GPX-jälki. Osoite on http://diystreetview.org/forum/viewtopic.php?f=5&t=12

Toimii näköjään hienosti ainakin ubuntussa, minulla ei vaatinut mitään lisäpalikoita - varmaankin minulla jotain aiempaa ohjelmaa varten oli jo valmiiksi openlayers asennettuna, sitä näyttää käyttävän. Paljon liimakoodia varmaan ei tarvitsisi, että tuo toimisi myös YTV:n palvelun osana, mutta miten lienee YTV:llä hankkeen byrokratiapuoli. Ehkäpä vielä vinkkaan tuosta ytv:lle. Ehkä tuon gpx-näyttäjän voisi tehdä jollain firefox-javascript-bookmarklet -tyylillä kuten google mapsin reitti voidaan siirtää GPX:ksi. (kts. http://www.elsewhere.org/journal/gmaptogpx/)). Tai ehkä tuota https://rejo.zenger.nl/topo/osm/?fn=[ -palvelua voisi jotenkin käyttää lennosta YTV:n kartan kanssa bookmarkletillä tms.]( -palvelua voisi jotenkin käyttää lennosta YTV:n kartan kanssa bookmarkletillä tms.)

Eikun hetkinen, tuo openlayers onkin näköjään javascript-puolelta toimiva ja scripti vain opastaa selaimen hakemaan openlayersin netistä. Eli ei tuo tarvitse kai mitään muuta kuin perus-perlin toiminnassa.

Lisäys: Pienellä apuscriptillä - joka tallettaa parametrin aputiedostoon, ajaa tuon mainitun scriptin ja ohjaa selaimen tuloksena syntyvään tiedostoon) - saa kätevästi ytv:n reitin näkymään OSM-kartalla parilla klikkauksella. Eli laitetaan apuscripti GPX-tiedostojen käsittelijäksi, jolloin GPX-linkkiä klikkaamalla ja ok-napilla avautuu selaimeen ko. GPX-reitti OSM-kartalla.