Mirror World File

Hoi,

Bij het Studenten Net Twente zouden we graag een mirror willen draaien van de World File van OpenStreetMap.
Nou zag ik dat er een Nederlandse mirror is op dit moment, met rsync erop. Ik vroeg me daarom af of het handig is om deze als bron te gebruiken voor de mirror.
Studenten Net Twente beschikt over een machine met 2Gbit uplink naar internet en zo’n 1.4TB aan diskruimte. We zijn bijvoorbeeld ook officiele mirror voor Debian Linux en Ubuntu, Gentoo.

mvg,

Roel Baardman
FTPcom Studenten Net Twente

linkjes:
De mirror-machine
Lijst van mirrors

Goed idee! Lijkt me geen probleem om ook de planet file van OSM te mirroren. Je kunt de reeds bestaande Nederlandse mirror daarvoor gebruiken, hoewel de originele bron mij persoonlijk beter lijkt aangezien de Nederlandse mirror is al eens een paar weken uit de lucht is geweest zonder dat de administrator dit door had (de rsync stopte doordat de schijven vol zaten).

Edit: Zware specs trouwens voor een FTP machine (de CPU’s dan). Zijn die echt nodig om 1Gbit vol te duwen met data?

Na wat uitpluiswerk over rsync ben ik ook wel geintresseerd in het met rsync synchroniseren van mijn eigen planet file met die van http://mirror.openstreetmap.nl. Probleem hierbij is dat er kennelijk een SSH account op http://mirror.openstreetmap.org nodig is om er gebruik van te kunnen maken. Is dat normaal?

Ondertussen ben ik al mirror :slight_smile:
Rsync is geen echte optie voor een compressed file (in dit geval bzip2), aangezien bij een kleine verandering de hele file ongeveer verandert. Ik doe daarom gewoon wekelijks een wget op de originele file.
SSH heb je niet nodig. Er moet gewoon een geconfigureerde rsync daemon draaien. SSH wordt weleens gebruikt ja.