Meret ja järvet

Mikähän ero mahtaa olla merissä ja järvissä Suomen alueella verrattuna muuhun maailmaan? Oon tässä taistellu navigointiohjelman, navit, kanssa ja ihmetelly kun vesialueet ei näy oikein. Hoksasin ladata toisen maan kartat ja siellä toimii vedet oikein. Tanska oli nyt kokeilu maana.
Itselläni ei ole kokemusta openstreetmapista juurikaan niin hankala lähteä vikaa paikallistamaan.

Oire on sama valmiissa navit binääri kartoissa ja itse osm tiedostoista käännetyissä kartoissa.

Pikaisella vilkauksella Navit ei ilmeisesti näytä lainkaan relaatioina piirrettyjä järviä ja ainakin Corine aineiston pusikot (natural=scrub) piirtyy järven päälle.
Corine aineiston ongelmat olisi toki korjattavissa, jos joku vaan jaksaisi käydä kaikki päällekkäiset kohdat läpi.
Relaatioiden näkyminen on taasen sellainen ongelma, joka pitäisi korjata Navit:n puoleisessa päässä. Tanskan järvet on ilmeisesti piirretty ilman relaatioita, mikäli näkyvät oikein. Suomessa järvien koko ja saaret vaativat relaatioiden käytön.
Saimaalla joitakin relaatioiden ulkorajoja on tägtty myös “natural=water”, jolloin kyseiset järvialueet näkyvät Navit:ssa mutta järven osassa olevat saaret eivät piirry lainkaan.

Jos järvien näkyminen on akuutisti tarpeen, suosittelen navigointiohjelman vaihtoa. Googlauksen perusteella (http://trac.navit-project.org/ticket/754) Navit:n ongelma on multipolygonien piirtämisessä, ongelmaa ollut jo muutaman vuoden.

Ok, kiitos.
Kokeilin mapfactorin navigator freetä, joka käyttää myös osm karttoja, niin siinä sama ongelma vesien kanssa. Pitänee etiskellä joku muu softa.

Millä laitteella navigaattoria pyörität? Androidilla Osmand on omassa käytössä toiminut.