Van egy képem amin egy terület ösvényei láthatóak. Az OSM fő térképén viszont ezek az ösvények nincsennek rajta. A kérdésem az lenne, hogy tudom fölvinni ezeket az ösvényeket? Amivel már próbálkoztam: szabadkézzel berajzolni. (Mivel fás terület így nem látszódnak az ösvények), akkor próbáltam még egyéni háttérként beillszteni. (Csak georeferált képet lehet), van georeferált FIT fájlom viszont azt nem tudom megadni az OSM-nek. Ti milyen ötletet tanácsoltok, vagy hogy lehetne ezt megoldani? (Maradjak azzal, hogy besétálom az ösvényeket éd majd a GPS nyomvonalak alapján rajzoljam be?)
Nagyon szépen köszönöm. Megtaláltam a plugint, amit le is töltöttem. Viszont nem tudom hogyan aktiváljam. Ebben is tudnál segíteni? Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Illetve itt egy magyar nyelvű videó a PicLayer használatáról:
Eddig a böngészőben futó iD szerkesztőt használtad (gondolom), ami egyszerű szerkesztésekhez kiváló. Viszont most egy összetettebb dolgot akarsz megcsinálni, ehhez egy összetettebb szerkesztőprogram is kell, ez a JOSM.
Nagyon szépen köszönöm! Végre megtudom csinálni. Amiket így rajzolok és elmentem az a fő térképen is változik? (Még nem ástam magam bele jobban de nézegetem a leírásokat amiket küldtél) Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ha a felfele mutató nyillal feltöltötted, akkor igen. Pár perc kell, hogy a csempék újragenerálódjanak, utána meg kell jelennie. Ha a régi csempe beragadt valamiért a böngésződben, akkor ctrl+shift+R vagy ctrl+F5 billentyűkkel frissítheted.
De ha megadod az osm felhsználód, vagy hogy hol szerkesztettél, akkor ellenőrizhetem.