Mappen van brandweerkazernes als losse nodes?

Beste mede-mappers,

Ik heb in mijn omgeving in Oost-Brabant brandweerkazernes als losse node toegevoegd, gebaseerd op openbare informatie van de veiligheidsregio’s. Ik heb de wiki gevolgd (http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:amenity%3Dfire_station) en een losse node geplaatst op het gebouw als deze er nog niet was . Nu blijkt dat nominatim de huisnummers van deze nodes niet kan vinden. Als je zoekt op “brandweerkazerne, Uden” krijg je wel de straat maar niet het adres. In andere steden zag ik dat het gebouw was getagd of dat de tags geplaatst zijn op de adres node. In zo’n geval kun je het adres wel vinden. Wat stellen jullie voor om te doen? Moet de brandweerkazerne tag geplaatst worden op de adres node?

bedankt voor jullie hulp,

Met vriendelijke groet,

Robert

Welkom hier!

Lees ook dit topic waarin dat probleem wordt besproken:
http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=28864

Mijn voorkeur gaat uit naar samenvoegen van gegevens.

Bij mij kon nominatim het adres alleen vinden als ik de poi met de adres node combineer. Bij een losse node of een tag op de contour vind nominatim het huisnummer niet. Klopt dit? Weten jullie of de mensen achter nominatim dit eventueel willen verbeteren?

Je moet inderdaad de adres gegevens op het POI punt zetten of de POI plaatsen in een gebouw met adres gegevens. Iets anders werkt niet. Ik dacht niet dat de Nominatim developers een algoritme “neem adres node het dichtste bij de POI” willen implementeren. Dat “dichtste” is een vage omschrijving die misschien meer fouten oplevert dan goede combinaties.