Mapowanie z filmików

Panowie,
wyobrazcie sobie taki myk:
Jade autkiem i filmuje prze okno (telefonem komórkowym z gps) przejezdzajac przez centrum jakiejs malej miejscowosci gdzie nikt nie mapuje.
Gdybym mial programik pokazujacy mi na mapie gdzie mniej wiecej która klatka filmiku powstala, to dosc szybko móglbym zmapowac mnóstwo pozytecznych informacji.
Umial by ktos z Was takie narzedzie napisac?

To byla by bomba na cale community…

A przy nagrywaniu tel z gps nie jest tak że zapisuje tylko początkową pozycje ?

Przecież w JOSM-ie jest plugin do tego, wystarczy tylko nagrać ścieżkę GPX… http://wiki.openstreetmap.org/wiki/JOSM/Plugins/VideoMapping

To nie jest chyba problem o ile GPX będzie zawierał timestamp oraz ręcznie się ustali gdzie jest nagrywany film. Ale o ile dobrze pamiętam marimil korzystał z audio mappingu (czy jakoś tak) i chyba tego typu aplikacje (pluginy) są już gotowe.

Praca uzytkownika i!i z Rostocku, prawda. Ale na ile jest to juz user friendly? RicoElectrico, dzieki.
Móglby ktos z Was prezstestowac czy to aby na pewno dziala w tym sensie jak napisalem?

Gdyby to dzialalo, uzytkownicy z Niemiec juz dawno by sie na to rzucili a w.w. uzytkownik informowal o tym na wszystkich mozliwych kanalach.

ja kiedyś myślałem o 2 kamerach po obu stronach samochodu (w oknie, na relingach?) żeby było widać POI i numerację domów z obu stron drogi ;).

Jasne, gdyby byl odpowiedni soft, juz bym z tym jezdzil.
Pytanko czy jest wsród nas jakis pistolet który by to napisal…

ja mam pytanie o ten plugin do JOSM: czy ja dobrze widzę, że on jest nieopublikowany?