Бележки за корекции (Map Notes)

Откакто бе добавена възможността да се отбелязват грешки в картата, чрез бележки на (анонимни) посетители на openstreetmap.org, в България са се посъбрали доста:

http://resultmaps.neis-one.org/osm-notes-country?c=Bulgaria

Гледам да коригирам тези, които са в райони, които познавам или са добре обяснени от човека, който ги е отбелязал.

В много случаи, обаче, човек наистина трябва да е местен, за да знае кое как да добави и дали изобщо предложението за корекция има смисъл.

Поглеждате ли отвреме-навреме във вашия район? Лесно е, цъкаш на Layers в лявата част на картата и после най-долу - Map Notes.

Мисля, че е добре да гледаме да ги коригираме бързо, така че хората да виждат, че има файда и не е глас в пустиня.

Интересно, не знаех че могат да се слагат бележки по картата.

Ще хвърлям по едно око.

А някой да има на идея как могат да се махнат безмислените и например празни бележки както и такива с цел явна реклама?
Има ли някакъв начин да се даде рапорт за такива бележки за изтриване от картата?
А между другото има и плъгин за JOSM който го ползва за редакция. Директно ти зарежда бележките като си свалил дадена част от картата за редакция ако има такива в близост.

Не съм видял да има възможност да се отбелязва спам или реклами в бележките.

Всъщност понятието реклама е относително тук, защото ако просто отбелязва бар, хотел, магазин, или каквото и да е, това са все POI-та, които си принадлежат в картата, така че човек може да ги добави.

А безсмислените, просто ги затваряш с подходящ коментар и толкова.

По принцип отбелязване на бар магазин или подобен обект за мен не е реклама като цяло а е ПОИ както си посочил. Но видях и явни реклами дето си правят разни фирми боднал бележка че тук му се намира например офиса и готово. Та за такива бележки става дума. Прочетох някъде тук из форумите на openstreetmap че най-лесния вариант е посочваш например че грешката е коригирана и след време бележката изчезва. Май така ще процедирам с подобни бележки по картата.