månadsutmåning: Vandringsleder över 100 km längd

Hej, nu är det snart vår och jag länkter efter naturupplser. I Sverige har vi ju ett fantastikt nät av låglandsleder och vart projekt har stort potential för alla som rör sig ute.

Några vandringsleder är redan mappad - men många stora vandringsleder saknas helt / eller i stora delar. Källmaterialet är normalt bra: Ledernas sträckning är ofta inritad i TK50 (länskartor) och vi kan använda oss av lantmateriets “rådata”. Sen publicerar många kommuner vidare information som offentliga tillkännagivande och det är lätt att hittar hjälpsamma människor som kan ger information på forum som t.ex. utesidan.

På rakt arm ser jag att Lönnebergaleden (Hultsfed kommun), Svedeleden (Vimmerby kommun), Sörmlandsleden, Östergötlandsleden, Höglandsleden har ett mycket stort förbättringspotential.

Jag tycker att det vorre roligt att vi antar oss uppgiften att forsöker få in så många av dom stora leder som möjligt i OSM databasen - att göra stora uppgifter tillsammans är mycket motiverande.

Någon som har lust?

Hej, jag kan anta utmaningen att få in några leder, dock kanske inte så långa. Har besökt några naturreservat och mappat, men inte lagt in lederna som relationer. Det jag klurar på, som kanske du vet, hur visar man lederna? Har inte hittat någon lämplig rendering ännu.

Dvs funderar på vad som är nyttan att lägga in relationerna på OSM jämfört med att bara tillhandahålla gpx eller lägga in den på ex AllTrails, där det iaf är lätta att hitta och inte minst, använda/ladda ner/se.