Zauważyłem że są miejsca gdzie przy wyszukiwaniu adresu pojawia się tylko jeden, a są takie gdzie NIC się nie pokazuje.
Przykłady:
Sady 75F
Pisarzowice ul. Świerkowa 19 (te koło Brzegu)
Nie wiem skąd jest brana baza adresów ale działa to średnio.
Widać że w ewidencji gminy musiały być kiedyś błędy, bo w obrębie miejscowości Sady były też punkty adresowe z miejscowości Wydrowice, Tarnica, Roszkowice czy Tłustoręby.
Adresację zaktualizowałem i uzupełniłem.
Teraz Sady 75F wyszukują się poprawnie.
Czy istnieje możliwość wyłączenia komunikatu o aktualizacji map? Korzystam głównie z map offline i kiedy pojawia się aktualizacja codziennie muszę anulować dwa komunikaty o aktualizacji. Jest to irytujące. Nie potrzebuję tak częstych aktualizacji jak się ukazują oraz nie jestem w stanie ściągać co trochę kilka Gb danych.
tak częstych? teraz jakoś tak im się coś pozmieniało. Ostatnio była dłuższa przerwa.
Ja się cieszą bo przedostatnia miała odcinek nitki północnej A2 w budowie i kierowało mnie na objazd - po dzisiejszej jest już gites bo prace skończone jakiś czas temu. Co ciekawe @Tomkow1933 jest już wraz z dzisiejszą aktualizacją dodany wczoraj #opp na Sobieskiego we Wrocławiu
Algorytm wyszukiwania adresów to jeden wieki dramat.
Po wpisaniu KĘPA LUBOSZYCKA 4 nie znajduje adresu, ale jak “będę w pobliżu” to już go znajdzie.
Nie wiem kto to pisał ale jest zrobione źle (albo bardzo źle).
Dla mnie wyglada to jak zlepek co najmniej 2 baz danych adresowych (jHere? TomTom?) i chyba osm, tak podejrzewam bo fotoradary biorą od jakiegoś tajnego dostawcy mimo próśb by wykorzystali z danych osm skoro korzystaja z danych mapowych. Choc kiedyś były z osm pobierane ale nie bylo ich gdzies w egzotycznych krajach i zaprzestali .
Z drugiej strony dziś yanosik zamiast pod eejscie głowne hotelu wyprowadził mnie na jego tył a magic pod główne
Witam serdecznie, dawno nic nie pisałem. Na DK 60 w Woli Łąckiej w gm. Łąck (pow. płocki) ktoś wprowadził nieistniejący fotoradar. Usytuowany za stacją paliw w kierunku zachodnim. Jeżeli jest możliwość likwidacji to proszę.
Jeśli o ten chodzi (w osm nie ma żadnego fotoradaru dodanego w tej miejscowości) to zapewne któryś z użytkowników dodał patrol policji który w tym miejscu stał lub faktycznie miał ta miejsce pomiar ręczny prędkości przez policję.
Niestety wielu użytkowników tak jak w yanosiku dodaje jako kontrolę prędkości każdy stojący na kogutkach pojazd policji, w MEN jest inna do tego ikona zgłoszenia ale niestety użytkownicy sami robią zamieszanie.
Niestety aby się nie wyświetlały ponownie trzeba przejeżdżając obok nich kiedy navi o nich poinformuje odklikać łapkę w dół. Pisałem kiedyś do nich by takie info wisiało w aplikacji po dodaniu godzinę do kilku ale oni swoje . Prosiłem by jednak skrócili ten czas do doby ale jakoś mają to gdzieś.
Tak dokładnie o tym ostrzeżeniu piszę. Dziwne miejsce ktoś wybrał. Nigdy nie spotkałem tam ręcznego pomiaru ani nawet patrolu. Ktoś się zabawił chyba. Dzięki za zainteresowanie.
niekoniecznie - przyczyn może być kilka od po prostu kliknięcia w ekran smartfona ikonki fotoradar dla stojącego akurat tam radiowozu (może na interwencji byli) zamiast ikony Patrol Policji a może nie trafił w poprawną ikonę; pod android auto jest jeszcze gorzej z opcją ostrzegania - tam jest lista przewijania i teraz przewiń do właściwego paska z ikonką
Zgłaszałem i prosiłem by jednak były to ikony na stronie rozmieszczone jak w Yanosiku ale … ehhh szkoda gadać.
problemem jest potem czas kiedy dane ostrzeżenia wiszą na mapie - ostrzeżenie o zatrzymanym pojeździe nie jest widoczne na pewno po kilku godzinach jak i patrol policji - sprawdzone na trasie w obu kierunkach, patrol policji też wisi krótko natomiast fotoradar do czasu odwołania go przez innego użytkownika.