Zauważyłem że są miejsca gdzie przy wyszukiwaniu adresu pojawia się tylko jeden, a są takie gdzie NIC się nie pokazuje.
Przykłady:
Sady 75F
Pisarzowice ul. Świerkowa 19 (te koło Brzegu)
Nie wiem skąd jest brana baza adresów ale działa to średnio.
Widać że w ewidencji gminy musiały być kiedyś błędy, bo w obrębie miejscowości Sady były też punkty adresowe z miejscowości Wydrowice, Tarnica, Roszkowice czy Tłustoręby.
Adresację zaktualizowałem i uzupełniłem.
Teraz Sady 75F wyszukują się poprawnie.
Czy istnieje możliwość wyłączenia komunikatu o aktualizacji map? Korzystam głównie z map offline i kiedy pojawia się aktualizacja codziennie muszę anulować dwa komunikaty o aktualizacji. Jest to irytujące. Nie potrzebuję tak częstych aktualizacji jak się ukazują oraz nie jestem w stanie ściągać co trochę kilka Gb danych.
tak częstych? teraz jakoś tak im się coś pozmieniało. Ostatnio była dłuższa przerwa.
Ja się cieszą bo przedostatnia miała odcinek nitki północnej A2 w budowie i kierowało mnie na objazd - po dzisiejszej jest już gites bo prace skończone jakiś czas temu. Co ciekawe @Tomkow1933 jest już wraz z dzisiejszą aktualizacją dodany wczoraj #opp na Sobieskiego we Wrocławiu
Algorytm wyszukiwania adresów to jeden wieki dramat.
Po wpisaniu KĘPA LUBOSZYCKA 4 nie znajduje adresu, ale jak “będę w pobliżu” to już go znajdzie.
Nie wiem kto to pisał ale jest zrobione źle (albo bardzo źle).