Layer tag, waarvoor

Hallo

Ik zie bij een polygon van een hamlet op de kaart de tag LAYER -1 staan.
Bij de meeste andere polgons niet.
Waar is dit voor? Staan er ergens layer definities?

gr Wim

Volgens mij stamt die tag nog van voor de intrede van de multipolygon relaties. Sommige renderers konden/kunnen ahv van die layer tag zien welke laag boven en onder ligt (mkgmap kan dat niet overigens). Bij bruggen en tunnels is die tag nog gebruikelijk, maar voor geneste polygonen is het beter die te definiiëren middels de multipolygon relatie: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Multipolygon

Hmm, als ik een city/village/town heb met buurt met een naam zie ik dit vaak apert getekend, als zijn de 2 aparte polygons. Als je het goed zou doen zou je dus een grote polygon moeten hebben voor de stad (bebouwde kom) en de kleinere erin. place=neighbourhood is dan de tag en zou dus in de grote polygon van place=city moeten liggen.
Of moet er gewoon een node ingezet worden met tag suburb?

Ik heb geprobeerd Einhoven te bekijken, industrieterrein de hurk is een polygon schijnbaar als ik het goed gezien heb, en stratum is een node.
wat is de methode nu om het te doen.

Wim

Als je het goed zou willen doen zou je de grenzen van een wijk met lijnen die verbonden zijn in een relatie moeten aangeven en niet met een polygoon:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Relation:boundary
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Admin_level

Een meer eenvoudige methode is de node met suburb

Die polygonen met landuse=residential en industrial die je nu op de kaart ziet zijn afkomstig van de AND import en zoals al eerder is vermeld
zijn ze niet al te nauwkeurig, overlappen andere landuses en zitten vol foute tags.

Misschien dat daarom layer=-1 nog zo gek niet is. Landuse staat in layer 0, dus dan worden die in elk geval boven de AND import gerenderd.
Is de grens gecorrigeerd dan kun je de layer weghalen.
Overigens heeft die layer-tag me gister een hele ochtend gekost. Ik was ( en ben ) bezig een eigen kaart te renderen waar fietspaden als mooie dikke rode lijnen bovenop komen … Maar bij een stuk A28 lukte me dat maar niet met het pad dat er naast ligt. Na uren knoeien met de renderingregels toch maar eens in JOSM gekeken en wat blijkt: de snelweg staat op layer 1 en wordt dus bovenaan gerenderd.

Beste noordfiets,

Wat heb je vervolgens gedaan? De layer tags aangepast???

Uiteindelijk wel. Het bleek om 1 segment te gaan. Aansluitende segmenten stonden op 0 ook al liggen ze op precies dezelfde hoogte. Er is lokaal niks bijzonders of afwijkends wat een layer=1 zou rechtvaardigen. Ik ga er dus vanuit dat het een foute tag was.