Lahden kaupungin avoin data

Moikka
Onko kukaan ollut yhteydessä Lahden kaupunkiin vuoden 2009 jälkeen käyttöoikeuksien suhteen? Tai onko tietoa, että mikälainen käyttölupa saatiin silloin?
Nykyään heillä on WMS-palvelin, joka toimii suoraan JOSMissa ja jossa mm. tarkka vuoden 2019 ilmakuva ja asemakaava: wms:https://kartta.lahti.fi/teklaogcweb/WMS.ashx?
Ja avoin-data politiikka: https://www.lahti.fi/tietoa-lahdesta/avoin-data

Moi!

Enpä usko, että kukaan on ollut aktiivinen. Täällä on muutamia nimiä, jotka ovat tehneet kaiketi Lahessa (vai onko se Lahdessa? :laughing:) kartoitusta: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Fi:Tietol%C3%A4hteet#Kunnat

Minun mielipiteeni on, että tuollaisia CC-BY-4.0 aineistoja voi käyttää kartoituksessa taustakarttana (vrt. MML:n aineistot). Mutta sitten jos tehdään vektoritietojen importointia, niin sitten olisi hyvä pyytää oheisen ohjeistuksen mukainen lupa: https://blog.openstreetmap.org/2017/03/17/use-of-cc-by-data/. Tietysti kaikki muutkin importointiin liittyvät seikat pitää ottaa huomion :roll_eyes:

Tässä tuli tietysti mieleen, että voisi olla Kuntaliittoon yhteydessä. Sitä kautta olisi varmaan hyvä saada jonkinlainen yleisohje. Esimerkiksi nyt kun (ja jos) tuo ollaanauki.fi-palvelu innostaa kuntia ylläpitämään omia palvelupisteitään myös OSM:ssa, niin olisi hyvä olla selvänä käyttöoikeudet yms.

P

Lahessa, Lahessa tietty :smiley:
Kiitos neuvosta!
Olinkin miettinyt, että mitä eroa käyttöoikeuksien kannalta on siinä, käytetäänkö dataa importtina vai vain taustakuvana :confused: