lage resolutie bij installatie vanuit garmin basecamp 4.7.0

De installatie van een selectie van openstreetmap kaarten op een garmin etrex 20 leidt tot een zeer lage resolutie op de etrex. Normaal kan ik straten zien, maar de resolutie is zo laag dan ik alleen maar de contouren van een stad kan zien als een rose vlak.

Ik ben een ervaren gebruiker. Al jarenlang selecteer ik kaarten via basecamp en dat werkte altijd prima. Maar nu niet meer dus. Enkele punten:

  1. Het probleem is hetzelfde bij mijn Oregon 700 die ik onlangs heb aangeschaft.
  2. In de garmin Basecamp 4.7.0 applicatie zien de kaarten er prima uit.
  3. De kaart die direct als een image op de etrex gekopieerd kan worden (OFM_DE_BNL van 2-6-2018) geeft geen problemen. Alles is in hoge resolutie zichtbaar. Dus het ligt niet aan de instellingen van de garmin navigator.
  4. In heb twee windows computers. Het probleem doet zich op beide computers voor. Dus het ligt ook niet aan de hardware.

Heeft iemand een suggestie om dit probleem op te lossen?

Er zit een bug in 4.7.0. Downgraden lijkt de beste oplossing.

Hoewel ik me wel afvraag waarom je basecamp zou gebruiken om kaarten op een GPS te zetten. Ik kopieer kaarten altijd op de juiste plaats in ‘mass storage’ mode.

Basecamp 4.7.0 lijkt wel meer rare bugs te hebben. Ik heb het idee dat allerlei synchronisatie tussen Basecamp en mijn 62s niet helemaal goed loopt.

Kijk ook even hier:
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=109&t=50045
https://forum.gps.nl/viewtopic.php?f=109&t=50028

-Downgraden naar 4.6.2: http://www.gawisp.com/perry/mapsource/ (verwijder eerst 4.7.0)
-Ik vertrouw nooit een update van Garmin, kijk altijd op forum.gps.nl of zo’n update nut heeft / geen kwaad kan :frowning: