Laagjes voor project

Ik ben wat aan het rondsnuffelen, en kon na registratie een kaart bewerken. Nu ik niet alles in het honderd wil laten lopen, eerst maar even een vraag voor de slimmeriken hier. Ik ben bezig mijn gemeente op te delen in gedeelten of plannen. Ik kon met de editor daar een mooi kadertje van maken. Daarna wilde ik het opslaan en had het vermoeden dat het meteen voor iedereen een wijziging is. Dat is niet de bedoeling. Ik zoek naar een oplossing waar ik het kaartje van de gemeente kan laten zien met de blokken van straat en hun naam plan. moet ik daar voor een eigen private layer server voor inzetten ? Of kan het anders/slimmer zonder vele regels java code te maken ?

Groet,

Frank

Welkom hier Frank!

Misschien kan wat jij wilt al ergens anders worden gevonden.
Als je hier gaat kijken:
http://pdokviewer.pdok.nl/

en daarna dit selecteert:

dan zie je dit:

Is dat wat jij bedoelt?

Dit is de grote misvatting van veel beginners, de OpenStreetMap website is geen Facebook-van-de-kaarten met persoonlijk aanpasbare kaarten en data.

Dus nee, ga niet editten op de OpenStreetMap website als je niet expliciet de bedoeling hebt mee te werken aan een gezamenlijke wereldkaart!

In jouw geval raad ik je QGIS aan (http://www.qgis.org).

Dat is een OpenSource GIS (Geografisch Informatie Systeem), waarmee je je eigen kaarten kunt maken. QGIS kan ook OpenStreetMap data als ondergrond tonen, en zelfs punt/lijn en vlak data binnenhalen van de OpenStreetMap servers, maar je wijzigingen in QGIS blijven lokaal bij jou, dat wat jij lijkt te willen.

Mvg,

Marco

Het gaat zo te zien om een glasvezelproject. Ik vond deze edit: http://www.openstreetmap.org/way/365079835 .

Zelf denk ik dat bedrijven/organisaties OSM wel kunnen gebruiken voor zones/gebiedsindelingen die alleen relevant zijn voor die organisatie. Belangrijk lijkt me wel dat die objecten duidelijk worden getagd als alleen relevant voor die organisatie, zodat renderers hier rekening mee kunnen houden. Dat lijkt hier niet gebeurd. Ik zie alleen de tags area=yes en name=PLAN 1.
En als het voor een project is dat tijdelijk is, is het ook wel netjes om de gegevens weer op te ruimen als ze voor niemand meer relevant zijn.

Een andere vraag is of voor het glasvezelproject geen handiger oplossingen zijn te bedenken. Dat zou ik zelf niet weten.

Je kan met leaflet kaartjes maken, de OSM kaart gebruik je dan als achtergrondlaag en de kadertjes / gebiedsindeling van je project als aparte laag zonder die in OSM te stoppen. Zie http://leafletjs.com/examples.html maar je moet dan wel met javascripts werken. Ander alternatief is http://maperitive.net/