Knooppunt route 09-57 Broekhuizenvorst routering

Regio Wanssum-Broekhuizen is het netwerk vernieuwd. Ik heb al wat routes aangepast volgens de geplaatste bebording. Bij knoop 09 gaat iets niet goed. https://www.openstreetmap.org/history#map=17/51.50167/6.15740&layers=N Als ik v.a. knoop 57 naar knoop 53 wil routeren wordt er tegen de eenrichting gerouteerd. https://postimg.cc/zLMQs58q Ik heb al diverse instellingen in route 09-57 geprobeerd. Heeft iemand de oplossing ? De overige routeringen over knoop 09 zijn volgens mij juist.

Met welke router heb je het getest? Houdt er rekening mee dat de routers niet de live data van OSM gebruiken maar een momentopname die enkele dagen zo niet weken of maanden oud is!

Deze heb ik gebruikt. https://experimental.knooppuntnet.nl/nl/map Die geeft vrij vlot de fouten en routeringen weer. Ik heb de route 09-57 nu zo ingesteld (zonder retour wegdelen) zodat deze niet rood wordt weergegeven in de planner.

Fiets -osrm moest wat langer nadenken, maar het routeert gewoon in OFM, GraphHopper en OSRM instelling fiets.
Fouten zie ik er ook niet in in osm.
Laatste mutaties volgens mij juli 2020

Ik zie ook geen fouten daar, misschien zit er een bug in de router, als de data daar niet achterloopt even beheerder Vmarc mailen?

Dit is inderdaad een beetje raar. De data loopt niet achter voor zover ik kan zien. Lijkt op bug in router. Ik zoek het verder uit.

Zie github issue.

Ik zou verwachten dat aan de noordzijde van de kruising iets verder naar het westen een extra knooppunt 9 nodig is: https://www.openstreetmap.org/node/7751484680. Pas op dat punt kun je, als je uit het oosten komt, kiezen voor linksaf naar 53, of rechtdoor naar 10. Daardoor moet het stukje fietspad tussen het huidige en nieuwe punt 9 (https://www.openstreetmap.org/way/829410723) in andere routerelaties belanden, en zouden de foutmeldingen moeten verdwijnen.

Blijft natuurlijk apart dat knooppuntnet een route voorstelt die tegen eenrichtingsverkeer in fietst, zelfs als er foutjes in de routes zouden zitten.

Zou het helpen om 09-57 rond te sluiten bij de punten 09?

Ja, dat helpt en ook zoals alphensebezorger zegt een extra knooppunt 9 er bij.

Het wil maar niet lukken om de routeringsfout 57->53 tegen de eenrichting er uit te halen. Wil/kan een ander de poging wagen ?

M.i. moet niet de mapper dit aanpassen aan de renderer (knooppuntnet) maar andersom. Dus is het aan vmarc om dit op te lossen.

Mee eens. Ik heb er al wat uurtjes ingestoken om deze puzzel op te lossen, maar dit blijkt moeilijker dan eerst gedacht. Nog even geduld dus…