Knooppunt - hoe deze op de kaart te zetten

Hallo,

Sinds een aantal jaren doe ik al edits op de OSM, en dat lukt aardig. Maar met knooppunten kom ik er niet uit:

in verschillende natuurgebieden (in dit geval terschelling) staan knooppunt paaltjes met een nummer. Hoe zet je deze op de kaart? nu kan het zijn dat dit knooppunten voor paard en wagen zijn of wandelknooppunten, daar moet ik nog verder onderzoek naar doen.

Wie o wie kan mij vertellen hoe dat moet?

Het blijkt geen node te zijn, maar wat is het dan wel?

Groet

PaddlingPenguin

Je kunt de node taggen met rwn_ref=xx of voor paardrijden met rhn_ref=xx waarbij xx het nummer is.
Daarnaast moet je ook nog weten in welk netwerk het hoort en je moet dan de node lid maken van het netwerk.
Kijk ook eens op https://knooppuntnet.nl/nl/ en kijk voor meer documentatie bij Links (aan de linkerkant)
Bedenk wel dat je voor het invoeren van routes het beste JOSM kunt gebruiken, hoewel het tegenwoordig ook met ID kan en er nog het nodige bij komt kijken. Het is niet simpel een rwn_ref of rhn_ref in OSM zetten en klaar.

Je kunt ook een berichtje sturen aan mapper https://www.openstreetmap.org/user/LytsePierke Die is een paar maanden geleden gestart met het wandelnetwerk Fryslân op het vaste land en die werkt met ID.

Hij voert grote aantallen data in afkomstig van de website van het Recreatieschap Marrekrite of routedatabank zonder deze eerst in het veld te controleren.
Daarbij verwijderd hij zelfs de data die wel in het veld is gecontroleerd en vervangt die met foute data afkomstig van een van deze websites

https://www.openstreetmap.org/changeset/75142788

Dat hij systematisch in wil voeren adhv gegevens waarvan hij mag aannemen dat ze juist zijn, heb ik geen probleem mee. Het zou mooi zijn als hij inderdaad ook 800 Km daarvan zelf gelopen heeft, maar ik weet uit eigen ervaring dat 800 Km knooppuntroutetjes lopen niet zo eventjes gedaan is, in je eentje. Ik had met een ploeg van 10 mensen drie weken nodig voor een veel kleiner netwerk.
Hij zou ook expliciete toestemming moeten hebben van het Recreatieschap om die bron te gebruiken! Het is zeker niet in de haak om bestaande gegevens te overschrijven door ongekontroleerde andere gegevens.

Maar hij lijkt me wel van goede wil.

Op Terschelling loopt een gemarkeerd streekpad, er zijn diverse lokale rondwandelingen en er is een begin van een knooppuntnetwerk, zie waymarkedtrails https://hiking.waymarkedtrails.org/#?map=14!53.392!5.2801

Het is inderdaad zaak om eerst goed uit te zoeken wat de paaltjes voorstellen. Daarna goed kijken hoe andere knooppuntnetwerken gemapt zijn, en: gebruik alsjeblieft JOSM en niet Id voor zulk werk!