Knooppunt 72 Den Dungen

Heb ik er een week of twee geleden bij gemaakt. K72 staat op de fietskaart. De routes niet.

72-78 = 2,642,155
72-77 = 2,642,157
72-79=16,658

Alle routes en alle knooppunten zitten in de parent relation Het Groene Woud
Geen enbkele route geeft een fout in Josm Validator

Heeft iemand een idee waarom de routes niet op de fietsmap staan ?
Gys

In Open Fietsmap versie van 18-03-2016 zie ik ze gewoon staan.
Ook de Bicycle tags map http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/fiets/?map=surface&zoom=13&lat=52.00682&lon=5.86376&layers=B00000FFFFFFFFFFFFTFFTTFF worden de routes normaal getoond

En inderdaad http://www.opencyclemap.org/ toont ze niet.
Daar kijk ik normaal nooit op. Die wordt volgens mij niet altijd direct bij gewerkt.

Wel zie ik in het overzicht van VMarc http://osma.vmarc.be/nl/route/16658 dat in de route tags er een tag state=connection staat. Die hoort er niet in.
state=connection is alleen voor centrum en verbindingsroutes. Normale routes krijgen die niet.

En ik heb eens gekeken. Op http://www.opencyclemap.org/ worden meer routes met state=connection niet getoond. Bijvoorbeeld in Sint Oedenrode en Olland
Dus zeer goed mogelijk dat als je state=connection verwijderd, de routes wel getoond worden.

Zeer waarschijnlijk zijn dit centrumroutes geweest. Er is weer een grote actie aan de gang in Brabant om centrumroutes om te zetten naar gewone nummerroutes.

Je kunt er vanuit gaan, dat als de route in het overzicht van VMarc geen fouten geeft alles in orde is. Je kunt ook met de bicycle tags kaart controleren. Als de route daar getoond wordt, is het goed.

Verder zou ik het prettig vinden als je het netwerk Regio 's Hertogenbosch nog even leeg maakt en opruimt.
En ook de ref van het netwerk Het Groene Woud aanpast, dat staat nu als DMei
Ook was het prettig geweest als je de actie om het netwerk de Meijerij te hernoemen in Het Groene Woud even hier op het forum aan de orde had gesteld. Nu werd ik in ineens overvallen door een hernoem actie en stonden er 2 netwerken Het Groene Woud. Nadat ik die hun eigen namen had terug gegeven, werd de Meijerij opnieuw door jou hernoemd en begon je Regio 's Hertogenbosch leeg te plukken, maar niet helemaal.

dvdhoven schrijft:
“Dus zeer goed mogelijk dat als je state=connection verwijderd, de routes wel getoond worden.”

Het verwijderen van de “state=connection”-tag zal een foutmelding bij vmarc tot gevolg hebben.
Is het bovendien wel de bedoeling om juiste tags te verwijderen om een route op een kaart te zien verschijnen?
Zijn we zo toch bezig om voor de renderer te mappen?
Zou opencyclemap dat niet beter anders en zelf kunnen oplossen?

Hi dvhoven,
bedankt voor je snelle antwoord.
Het voornemen om de fietsroutes te reorganiseren en knooppunten neer te zetten in het centrum had ik ook gelezen op de site van RoutesInBrabant. Ik heb ze al op verschillende plekken gezien. Hartelijk dank ook voor de site van VMarc die had ik nog niet gezien. Ik zal de tag state=connection verwijderen.

Het netwerk Regio 's Hertogenbosch en het netwerk De Meierij heb ik samen gevoegd tot Het Groene Woud. Het netwerk Regio 's Hertogenbosch heb ik in de loop van een week leeg gemaakt en daarna weggegooid. Het wordt ook niet meer getoond op de site van VMarc. Volgens mij bestaat het dus niet meer (?)

Wat de functie is van de variabele ref=DMei heb ik nergens kunnen vinden : http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Cycle_Node_Network_Tagging
Hier : http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Cycle_routes#Tagging_cycle_route_networks is sprake van ref=number en niet ref=*
Aangezien ik geen idee heb van de betekenis heb ik het laten staan. Als jij wel weet wat ref=DMei betekent en waar het door vervangen zou moeten worden dan hoop ik dat je zo vriendelijk zou willen zijn om er nog even naar te kijken.

In deze Post : Gys de Jongh 2013-05-31 21:16:22 http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=21376 heb ik de invoering van Het Groene Woud bepleit. Daar heb ik weinig reactie op gehad. Ondertussen zijn we drie jaar verder en fiets ik nog steeds dagelijks over de knooppunten in Brabant. Op veel plekken in 's-Hertogenbosch zelf maar ook van Heusden tot Boxtel ben ik kaarten van Het Groene Woud tegengekomen. Het leek mij dus hoog tijd worden om de netwerken Regio 's-Hertogenbosch en De Meierij samen te voegen tot Het Groene Woud.

Gys de Jongh

Bedankt voor je antwoord.

Die ref betekent volgens mij verder niets. Die kun je zelf verzinnen. Alleen staat DMei wat vreemd bij Het Groene Woud. Dus iets van HGroW doet het dan beter.
VMarc (stand van 19-03-2016 08:00) geeft voor Regio 's Hertogenbosch nog 12 knooppunten en 10 routes. Kan dus zijn dat je ze inmiddels hebt weg gegooid.

2013-05-31 is voor mijn tijd bij OSM en ik heb absoluut geen tijd om het forum nog zo’n stuk terug te gaan lezen. Met het werk voor de Fietsersbond en OSM samen ben ik bijna volcontinu bezig. Als ik toen bij de club had gezeten, had ik wel gereageerd.
Maar er zijn niet zoveel mensen, die zich met het fietsknooppuntennetwerk bezig houden.
Ik ben er al jaren mee bezig.

Hi Dick van den Hoven,
als er verder niemand anders is die een idee heeft over de ref=DMei dan maak ik er HGroW van. Het zou eigenlijk een nummer moeten zijn : http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Cycl … e_networks : ref=number (optional) NCN, RCN, and LCN references work best on the map if just the number is used, so for NCN 4: “4”. The network or cycle_network tag correctly distinguishes the type, so just use “ref” and not “ncn_ref” or similar.

Hier is de situatie bij VMarc op 20-Mar-2016 20:35 VMarc
Netwerk: Regio 's-Hertogenbosch 1074944
Situatie op:
2016-03-10 23:41:01 12 knooppunten 10 verbindingen tussen knooppunten

Als ik de link volg naar : http://www.openstreetmap.org/relation/1074944
Relation: 1074944
cycle network after survey

Deleted 10 days ago by Gys de Jongh
Version #45 · Changeset #37748674

Het netwerk Regio 's-Hertogenbosch bestaat dus niet meer en VMark loopt minstens 10 dagen achter.

Groet
Gys

Nou, nee, dat VMarc 10 dagen achter loopt, is veel te snel door de bocht.
Je ziet dat het overzicht stil staat op 19-03-2016 08:00 Dat heb ik Marc al gemailed.
Maar je ziet intern dat het overzicht wijzigingen t/m 18-03-2016 heeft.
Dat klopt ook wel want ik heb vorige week nog diverse fkp wijzigingen uitgevoerd.
Ik denk dat de tool de Regio 's Hertogenbosch niet verwijderd, maar op de laatste stand laat staan.
Zeer waarschijnlijk is er geen rekening mee gehouden dat een netwerk gewoon verdwijnt.

Ik zal Marc nog wel een keer een berichtje sturen.

@dvdhoven Dick, dank voor het melden van het probleem.
Inderdaad: de replicatie tussen de analyse database en de web server database was uitgevallen. Dit is deze morgen hersteld.

Klopt: dit is een tekortkoming in de bestaande software. De nieuwe versie dit momenteel in de steigers staat gaat dit beter afhandelen.

Marc, bedankt voor je reacties en je werk. Overzicht is en blijft een fantastisch hulpmiddel.

Dit draadje begon over een nieuwe fietsnetwerk.
Daarop aansluitend het volgende:

In de wandelgids “Het Groen Woud Pad” staat behalve een beschrijving van de route ook een korte toelichting (blz 20) over de organisatie “Het Groene Woud”.
Letterlijk citaat:

Daarna volgen de namen van deze tien gemeenten: Boxtel, Oisterwijk, Oirschot, Sint-Oedenrode, Best, Son en Breugel,Schijndel Sint-Michielsgestel, Vught en Haaren.
De drie grotere steden worden daarbij weliswaar niet genoemd maar ze hebben wél bij de introductie ieder een eigen kaart toebedeeld gekregen en er wordt van een nauwe samenwerking gesproken.
Het nieuwe fietsnetwerk Het Groene Woud omvat momenteel nog niet alle gemeenten.
Verdient het aanbeveling om in dat netwerk dan ook maar álle gemeenten op te nemen?
Ongetwijfeld zal dát weer leiden tot dubbele vermeldingen in andere netwerken zoals b.v. Regio Eindhoven De Peel, maar nu is het netwerk onvolledig.
Jan

Dubbele vermeldingen hoeven niet.
Je haalt de verwijzing naar een route uit de ene netwerkrelatie en plaatst hem in de andere netwerk relatie. Dan geldt ook voor de knooppunten.
Dan kan in JOSM tegenwoordig heel eenvoudig, als je twee relatievensters naast elkaar open hebt staan, kun je gewoon slepen van het ene venster naar het andere.
Het enige waar je op moet letten zijn de zogenaamde connection routes, verbindingen tussen netwerken.
Bepaalde connectionroutes zullen verdwijnen en andere nieuw ontstaan.

Laat je niet misleiden door de naam Regio Eindhoven de Peel. Daar zit geen enkele Eindhovense route in. Dat zijn alleen Peel routes.
Dus een deel van de routes in netwerk De Kempen moeten verhuisd worden naar het Groene Woud.

In het netwerk Midden-Brabant staan fietsroutes in het gebied van o.a. Tilburg, Oisterwijk en Oirschot. Is het geen bezwaar als die zowel in het netwerk Midden-Brabant als in Het Groene Woud worden opgenomen?
Jan

Ik persoonlijk denk niet dat we routes in twee netwerken moeten opnemen. Behalve natuurlijk als de Wiki dat vereist omdat die route een verbinding vormt tussen twee netwerken : http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Cycle_Node_Network_Tagging

Het organiseren van routes in een superrelatie is denk ik een uitvinding van Osm, net als de tagging van routes met met “tentakels” Een mooie maar ingewikkelde en moeilijk te onderhouden notatie waar Polyglot heel veel werk in heeft gestoken. Hier is een discussie op dit forum : http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=14483 RoutesInBrabant en RouteYou doen dat op een meer informele manier. Die leggen 1 knooppunt ergens in de “buurt” van de splitsing.

Ik ben gepensioneerd en fiets sinds 2005 fanatieker dan daarvoor over het knooppuntennetwerk. De reorganisatie van Regio 's-Hertogenbosch en De Meierij tot Het Groene Woud heeft me ongeveer een jaar aan voorbereiding, fietstochten en oefening met Josm gekost.

Het probleem waar ik nu tegen aanloop is dat ik niet uitgevonden kan krijgen waar Het Groene Woud begint en het andere netwerk ophoudt. Op de nieuwste kaarten langs de weg zijn de netwerken met verschillende kleuren aangegeven. Op de oude kaarten nog niet. Als je die kaarten vergelijkt zijn er nog best veel conflicten.

RoutesInBrabant maakt zich niet druk om de precieze grenzen, denk ik. Ze hebben het wat anders georganiseerd. Misschien hebben ze de parent relaties van netwerken zoals in Osm niet nodig.

Ik denk dat het moet wachten tot we meer samenwerken met RoutesInBrabant of dat er duidelijker kaarten langs de weg staan of dat alle oude kaarten vervangen zijn door nieuwe. Osm zelf, maar ook de fietsknooppunten zijn natuurlijk een erg dynamisch systeem.

Ik zou er voor willen pleiten om de huidige situatie te handhaven. Het enige nadeel is nl dat sommige routes geregistreerd zijn in de “verkeerde” superrelatie. Als we zeker weten dat een route hoort bij Het Groene Woud en niet meer bij Noordoost-Brabant dan kunnen we hem van de superrelatie Noordoost-Brabant overboeken in Het Groene Woud. De enige manier om dat zeker te weten is door er langs te fietsen. Ondertussen maakt het natuurlijk niks uit of we over een Noordoost-Brabant route of over een Het Groene Woud route fietsen. Lijkt me even leuk :slight_smile:

Gys de Jongh

Hi Dick van den Hoven,
je diagnose was correct. Vanaf nu (26-Mar-2016 21:37) staan de verbindingen met Knooppunt 72 Den Dungen weer op de OpenCycleMap

<http://www.openstreetmap.org/#map=15/51.6633/5.3709&layers=C>

Gys