Często jadę z np. północy Wrocławia w okolice stadionu i wtedy zawsze autostradą, mimo że tylko do następnego węzła. No sory, ale 40 km to nie jest krótki fragment.
Zastanowiłem się i uznałem, że to adekwatny ruch na secondary.
Bazowałem tylko na ŚDR, ale dokładnych danych nie znam.
Napisałem “łączenie ważnych miast i wystarczające parametry w porówaniu do dróg wokół”
jakość drogi – parametry, tranzycie i roli w sieci – łączenie ważnych miast
Liczby mieszkańców są nowym pomysłem, więc oczywiście nie było ich w poprzednich propozycjach, ale zobacz, że to nie ma nic do rzeczy do obecnej propozycji. Sam uważasz, że 30 tys. to i tak zbyt mały próg, a jednak wciąż usiłujesz pozostawić primary zmiast go obniżyć.
Tak więc akapit nie na temat.
Nie, nie znam. Widzę, że chcesz stosować klasyfikację urzędową, ograniczać się do 4 dróg secondary na wieś, stosować równoległe drogi primary do dróg primary oraz każdej alternatywnej drodze dać kategorię o 1 w dół. Widzę tu częściowo sprzeczne dane, ale ogółem bardzo mało konkretne.
Znam (a przynajmniej tak mi się wydaje) Twoje zdanie w kwestii tej propozycji, ale nie wiem czym wg Ciebe jest droga primary lub secondary.
Pytałem się jaki tranzyt porusza się na danym odcinku drogi krajowej. To tak jakbym zapytał kto jeździ A2 pomiędzy Wrześnią a Koninem. Prawidłową odpowiedzią jest ruch DE - Warszawa - UA albo Poznań - Warszawa, Poznań - Łódź, itd. A nie sam ruch Września - Konin.
No tak, to jedyna taka rzecz, choć też można to podporządkować pod transport pomiędzy miejscowościami, bo do tego służą promy i samoloty, nie licząc ruchu cargo.
Samo istnienie przejścia granicznego nie jest ważne. Ważne jest połączenie ze Lwowem, z Berlinem, Wilnem, Libercem.
No na pewno nie na podstawie samej informacji o włączeniu się do innej drogi krajowej, tylko o połączeniu między miastami, co prowadzi przez dwie drogi krajowe.
No przecież ich nie ignoruję. Przeciwnie. Uważam, że kategoria w tamtym miejscu jest jak najbardziej prawidłowa. Natomiast wskazuję, że według Twojej logiki ta droga też powinna być primary, wracając do rozumienia Twoich kryteriów kategorii.
Bo kawałek o miejskich arteriach jest tu nieważny .
Ponieważ polska wiki nie może być sprzeczna z angielską wiki. Ten tekst znajdujący się w nagłówku nie może być zaprzeczony w dalszej części artykułu lub na innym tłumaczeniu. Ale nie mówię, że to pełny opis.
No właśnie, dajmy primary na każdej drodze. W końcu wszystkie drogi prowadzą do Rzeszowa .
No okej, powiedzmy, że droga Wielicza-Bochnia dostaje primary z funkcji turystycznej. Czy reszta propozycji jest w porządku?