Kategorie dróg

Mam propozycję podniesienia do kategorii primary drogi powiatowej Ostrołęka - Ponikiew Mała - Knurowiec(S8). Droga ma taki przebieg: OpenStreetMap. Zdaję sobie sprawę z faktu, że pomysł nadania statusu primary drodze powiatowej jest kontrowersyjny, ale droga ta ma dwie ważne cechy pod względem znaczenia w sieci. Po pierwsze, stanowi najszybsze czasowo połączenie 50-tysięcznej Ostrołęki ze stolicą województwa, Warszawą, proponowane przez większość nawigacji. Obecnie jedyne na OSM bezpośrednie połączenie kategorii primary między tymi miastami stanowią drogi DK53 i DK61, jednak w ostatnich latach ciąg ten stracił na dawnym znaczeniu po wybudowaniu drogi ekspresowej S8. Uważam, że droga łącząca Ostrołękę z S8 powinna zyskać status primary(alternatywnie, przy braku zgody na tą zmianę, mogę zaproponować podwyższenie do primary DW627 Ostrołęka - Ostrów Mazowiecka). Istotny jest też, moim zdaniem, fakt, że mimo niskiej kategorii urzędowej droga została na całym przebiegu zmodernizowana i ma dobre parametry techniczne.
Czekam na opinię dotyczące propozycji tej zmiany i postaram się do nich ustosunkować.

1 Like

Propozycja: droga zapewniająca relację od S1 (granica państwa) w kierunku DW943 (kierunek Istebna i dalej Wisła, Skoczów) jako secondary.

Skoro DW943 jest secondary (słusznie), to połączenie między S1 a tą drogą również powinno być secondary. Na węźle Laliki brakuje takiej relacji, dlatego oznakowanie kieruje na DW943 tą właśnie drogą.

1 Like

Tyle że jeśli ta relacja jest za mało ważna, aby ją w ogóle wybudowano na węźle, to czy jest wystarczająco ważna, aby uzasadniać podniesienie kategorii drogi?

Tak ten węzeł został zaprojektowany, trochę po taniości ze względu na trudne warunki terenowe. Relację DW943 → S1 południe można było łatwo zapewnić (bo to prawoskręt), ale relację S1 południe → DW943 zdecydowano się obsłużyć poprzednim węzłem.

Jednokierunkowe węzły i zjazdy są normalne, to nie jest powodem żeby kategorie w takich miejscach z automatu podnosić. Innym przykładem jest chociażby węzeł Imielin.
Proponowana droga byłaby ważna tylko na trasie Zwardoń->Wisła, co jest megalokalnym połączeniem. Jadąc do Wisły że Słowacji czy Czech w 99% jedzie się przez Jablunkov.