Kartta Magellaniin

Tuli hankittua Magellanin Triton 1500 (kun kerran sain halvalla) niin kesän ja syksyn metsäreissuihin tarvitsis kartan siihen. Kaupan olevat tuntuivat hiukka hintavilta - €99/alue. Kun tarttis Lapin ja Kainuun alueet niin aattelin että halvemmalla täytyy päästä ja toivottavasti helpolla latauksellakin. Näillä sivuilla kun kuuluu olevan osaavanpuoleista väkeä joten ilmaisenkin avuntarpeeni tänne. Nimimerkillä ostinko suotta.

Näyttäisi löytyvän Java web startilla käynnistettävä sovellus osoitteesta http://www.picosaan.de/app/tritonrmp.jnlp
Täällä on hiukan ohjeita:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Magellan#Build_raster_maps_from_OSM_tiles_using_RMP_Creator

Sovellus ainakin käynnistyi ja teki jotakin, eli “OSM online tile service” vaihtoehdolla kokosi karttaikkunan alueelta kuvalaatat OSM-palvelimelta ja tekin niistä rmp-tyyppisen tiedoston. Sen pitäisi kai olla sellaisenaan käyttökelpoinen Tritonissa, mutta kun ei ole millä testata, niin en osaa sanoa varmasti. Asia erikseen on sitten se, mitä OpenStreetMapin Kainuun ja Lapin kartoilla tekee siellä metsässä, ne kun näyttävät aika tyhjiltä. Samalla ohjelmalla pitäisi muuten pystyä muuntamaan myös skannattuja karttoja Magellanin ymmärtämään muotoon.

Tack, täytyypä proovata oikein ajan kanssa.
JRA, toimii kuten sanoit kun testasin sen ohjeittesi mukaan kannettavan Vantage Pointilla. Karttani vain sattuvat olemaan kohteessa ja laite vielä postissa. Vaatii vain yhteytystä.

Lykkyä tykö. Näköjään Magellan on joskus käyttänyt rasterikarttoja, mutta vektorikarttoja pitäisi löytyä täältä: http://maps4me.net/. Kartan muuntamisesta on kerrottu täällä: http://www.msh-tools.com/magellanmapseng.html