Kan er eens iemand 'checken ter plaatse' ?

op geopunt hebben ze blijkbaar (weeral eens) moeite met juiste info in omgeving van grenzen :roll_eyes: ;

Geopunt is maar een weergave-platform, het probleem zit in de onderliggende dataset.
Ik kom helaas zelden of nooit in de buurt, dus survey zal door iemand anders moeten gebeuren.

Blijkbaar betreft het hier een ‘deelweg’, die dus inderdaad deels op de gemeentegrens loopt.
In Vlaanderen kan het perfect dat de twee zijdes dus van straatnaam verschillen.
Er zijn twee attributen, LSTRNM en RSTRNM, die de ‘linker’ en ‘rechter’ kant van de rijweg apart benoemen. Hier zijn ze beide gerenderd.

Dat brengt ons dan evenwel bij het punt:
Wat is er volgens jou precies fout of onduidelijk?

Dit is een gewoon een straat met verschillende namen langs beide kanten. Er is niets fout met die data. De straat heeft een andere naam in elke gemeente, bovenste heet het Klei, onderste Sint Janstraat. Dit komt vaak voor bij grenzen

@GPLV2 en CouwelierTim ; mij moet je niets vertellen over zulke ‘wantoestanden’ van 2 verschillende straatnamen hier in Belgie :stuck_out_tongue:https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=587410#p587410

hetgeen ik in dit specifiek geval bedoel, is dat de adressen (straatnaam), zoals o.a. nummer 255 op die foto van me, een andere straatnaam is dan Klei (kan je zien, als je bij geopunt in die buurt kijkt) … ook , als je goed opmerkt, zijn er 2 verschillende ‘Sint Janstraten’ … 1 met enkel s , en 1 met dubbel s … ook de Eyckstraat , die op de grens ligt, zou nog een 2de andere naam (volgens geopunt Holbeek) kunnen hebben … :stuck_out_tongue:

In de data zijn dit 2 verschillende namen, ik zie nog steeds uw probleem niet want zo te zien (ik ben de brondata aan het bekijken) is dit met opzet. De straat “St. Jansstraat” klink mss wel zelfde als “Sint Janstraat” maar is het niet. dit betreft wel dezelfde weg maar bij de overgang van gemeente gaat de naam veranderen.

st_jansstraat test

vs

sint_jan test

Dan heb je dus hetzelfde ook voor tss Klei en August De Boeckstraat in mindere mate.

klei test

en

august test

Het enige dat hier volgens mij hier fout is is de rendering. Als ik deh huidige data bekijk is de dubbele naam er niet, “Klei” bestaat niet op dat stukje tussen de bocht en de Eyckstraat. Dat kleine stukje waar Klei op staat in het noorden is niet correct op uw foto. Maar het lijkt me dus wel correct in de WR + GRB data van vorige maand.

Dit stukje dus wr

De Eyckstraat ligt ook op de grens, kans is dus dat daar correct 2 namen van toepassing zijn, maar enkel afgaan op een screenshotje van geopunt is niet echt wetenschappelijk bewijs dat er wantoestanden zijn. Er zijn altijd wel foutjes, maar niet alles dat niet direct duidelijk is is een fout.

Sta mij toe nog eens melding te maken van de OSM<->Mapillary bookmarklet.

Ik heb zeven "Street Name Sign"s getagd in Mapillary.
Dat is gemakkelijker dan 7 urls mee te geven .

https://www.mapillary.com/app/?lat=50.962869&lng=4.215193&z=17&pKey=AfZhEnBk7LrLV4ThbexBUA&focus=photo

met ‘wantoestanden’, bedoel ik, de ‘dubbele straatnamen’ her en der (meestal op grenzen tussen 2 gemeenten) … bestaat blijkbaar alleen in Belgie :stuck_out_tongue:https://github.com/gravitystorm/openstreetmap-carto/issues/1735
en wat betreft die buurt van hierboven … kijk eens naar de volgorde van de adresnummering … is toch niet ‘logisch’ volgens mij :stuck_out_tongue:

spijtig dat je die foto’s niet kan bekijken ‘rondom’(360 graden) … hier is er een goedkoop exemplaar voor de liefhebbers →
http://360rumors.com/2018/01/madv-mini-smartphone-360-camera-review-sample.html
https://www.newsaboutphones.com/xiaomi-mijia-madv-mini-small-spherical-camera-50-euros-plugs-usb-type-c/

is nog vrij nieuw, en weet niet of die al Mapillary-compatibel is … :wink:

het is gewoon een gevolg van evolutie. Ooit liep die straat bv. rechtdoor. Organische groei van de gemeentes heeft daarvoor gezorgd. Het is niet logisch nu, maar zeer wss is het dat wel ooit geweest. Als bv de straat Klei/ St. Janstraat nog niet bestond. Herleggen van wegen zorgt vaak voor een splitsing waarbij de logica achterwege blijft, mij maakt het weinig uit of het logisch is, het moet wel eenduidig zijn.

Dubbele straatnamen bestaan in vele plaatsen, je mag al beginnen met elke meertalige stad in Canada (fr/en) en bv in Brussel (fr/nl). er bestaat ook een taggin schema in OSM (name:left + name:right) , en dat is niet om iets zeldzaams te taggen.

De 2 adressen die je aanhaalt zijn idd correct, de ene in Klei, de andere niet. Live with it zou ik voorstellen want je gaat er weinig aan kunnen veranderen.

Kan zijn, doch ben jij daar 100% zeker van ? Want heb al meerdere malen ondervonden, dat soms info op geopunt NIET correct is … :roll_eyes: Best is iemand ter plaatse checken zou ik voorstellen …

En hoe ga je dat op terrein precies zien denk je?
Daar zal een huisnummer hangen, maar echt niet ieder huis heeft een combinatie huisnummer + straatnaam op de brievenbus hangen hoor.

En weerom, Geopunt is maar een DISTRIBUTIEKANAAL, geen dataset.

Simpel, door te checken, of het stuk straat aan begin T-stuk, al dan niet Klei of St.Jansstraat noemt … en volgens mijn vermoeden (op googiemaps gekeken … is wel oude streetview van 2009 ) noemt dat stukje straat Klei, en niet St.Jansstraat … :roll_eyes:

En er van uit gaan dat er overal perfecte straatnaamborden staan is dan weer niet naief? Komaan zeg.
Ik kan je wel warriger voorbeelden geven dan dit…

heb de Mapillary eens bekeken, en blijkt toch dat het Sint-Jansstraat moet zijn → https://www.mapillary.com/app/?lat=50.963638&lng=4.222644&z=17&pKey=6FoWQOSnzbBvbbJ3jp9ChQ&focus=photo&x=0.5139672195712532&y=0.6203325262354608&zoom=0

zal het aanpassen dan … :stuck_out_tongue:

Aan de data te zien (en dus niet aan het loket waar jij kijkt) is dit stukje gewoon correct in GRB. de foto die jij toont is niet wat de data toont, dus oude rendering. Ik heb meteen maar de fix gedaan in OSM, want naast talk the talk doe ik ook walk the walk.

Dit is dus echt een non-issue. en ik ben er idd 100% zeker van, als je mijn screenshots even deftiger had bekeken zie je ook dat ik per straat sorteer en zie je de adressen die bij elkaar horen, dus nogmaals:

Ik heb de naam van de straat aangepast, dat is de enige correcte actie. Ook al prefereert OSM voluit geschreven, in dit geval is het echt wel de officiele naam en geen brainfart van de GIS verantwoordelijke. De straat bestaat in deze hoedanigheid:

http://crab-import.osm.be/?pcode=1745&filterStreets=St.%20Jansstraat&loadOsm=true&collapsedSections=

Dus “Sint-Janstraat” is fout voor dit stukje.

Voor de rest vind ik het een storm voor niks. Wat is nu de eindconclusie hier ? Dat ruimtelijke orderning ooit gesuckt heeft ? (en wss nog steeds suckt), dat er op geoportal de naam “Klei” wat ongelukkig gerenderd wordt? Het ontgaat me letterlijk waarom hier zoveel tijd wordt gestoken. Prettige dag nog.

Glenn

Ik heb indertijd een beetje 360 gedaan in Brussel, maar dat was voordat Math het bevel overnam.

yep :stuck_out_tongue:
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=674070#p674070
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=60536

Niet meer nodig. Zit allemaal goed nu. Zowel ikzelf als escade hebben fixes gedaan, heb meteen een validatieslag gedaan op die streek, dat was op zich ook al de moeite. De fix zit hem in de straatnaam. Ook de Eyckstraat/Holstraat is aangepast.

Eventueel dubbelchecken bij de gemeente dat die schrijfwijze correct is, ben er bijna 100% zeker van dat deze juist zal blijken.

In die link van jou, van die crab-import, is die map(van OSM) niet zichtbaar voor mij, krijg enkel maar een ‘blanko’ … is dat bij nog iemand zo ? :roll_eyes: