Zrobiłem kilka projektów “odzieżowych” do działania w terenie.
Logo z przodu haftowane, z tyłu odblaskowe.
Zrobiłem kilka projektów “odzieżowych” do działania w terenie.
Logo z przodu haftowane, z tyłu odblaskowe.
Hehe, kamizelka mi się szczególnie podoba, ale to pewnie dlatego, że jestem zboczony
Bluza jest kapitalna chociaż… logo mogłoby być większe
Nie wiem jakie plany ma w tym temacie miklobit, ale na wiosnę/lato lepsze będą koszulki
Super! Na kamizelkę piszę się na pewno
Użyta technologia nie wyklucza dowolnych modyfikacji nawet dla pojedynczego egzemplarza…
Jak wczoraj robiłem zdjęcia, to miałem rzeczoną koszulkę pod bluzą ale było jeszcze za zimno i w końcu nie zdecydowałem się na prezentację.
Na koszulce jest to samo co na bluzie.
Kamizelki są produkowane tylko dwóch rozmiarach: XXL (taką widać na zdjęciu) i M.
Gdyby ktoś poczuł chęć posiadania w/w to mogę umieścić te projekty np tutaj.
Rewelacja! Gdy poprzednio podchodziłem do tego tematu, to nie udało się niczego zamówić, bo każdy chciał co innego
Ja już dzisiaj sprawdzałem, spodziewając się, że już coś tam znajdę
Masz może dostęp do niebieskich kamizelek? Bo poszukują do pewnego projektu.
Tam gdzie ja kupuję mają tylko standardowe kolory ( żółty i pomarańcz )
ale niebieskie można bez problemu znaleźć, np:
http://www.kamizelki.hexo.pl/index.php?p23,kamizelka-4-pasowa-niebieska
http://pro-materials.pl/product_info.php?cPath=17&products_id=326
A ja się, jak zwykle, przyczepię…
Nie jestem pewien, czy ten duży napis „GEODETA” na kamizelce to rzeczywiście dobry pomysł… w.g. Wikipedii „Aby geodeta mógł wykonywać samodzielne funkcje w dziedzinie geodezji i kartografii niezbędne jest posiadanie uprawnień zawodowych .” no i samo to określenie (mimo że tak u nas używane), jest trochę dyskusyjne
A pozory „oficjalności” daje już sam kolor kamizelki
Poza tym - super.
Zamiast “geodeta” można dać “specjalista”
Też się nad tym zastanawiałem (głównie pod kątem legalności) i moje wnioski są takie:
Wg ustawy (Prawo geodezyjne i kartograficzne, art.42 ), żadna z czynności którą wykonujemy w celu tworzenia OSM nie podpada
pod wymienioną tam listę na którą potrzebne są uprawnienia.
Skoro tak, to posługiwanie się oznaczeniem “geodeta” nie służy do wprowadzenia kogoś w błąd, że robimy coś do czego nie jesteśmy uprawnieni.
A tak w ogóle to tylko propozycja i można tam wstawić dowolne “mądry” tytuł (albo nie dawać niczego)
“surveyor” można przetłumaczyć jako swojski “mierniczy” albo “pomiarowy” (pomocnik geodety).
No właśnie - słowniki tłumaczą “surveyor” również jako “geometra” co już jest totalnie neutralne a równie dobrze się kojarzy.
Myślę, że do kamizelki bardziej pasuje oficjalny charakter,
natomiast koszulka czy bluza (które się nosi niekoniecznie w związku z wykonywaniem “czynności”) mogłyby mieć bardziej promocyjno-informacyjny charakter.
Np. można by wymyślić jakieś sensowne tłumaczenie po naszemu takiego motywu:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/File:OjwTDesign.png
geomajster
Mnie się podoba, używane podobno przed wojną, „mierniczy”, a żona, po budownictwie (a może po Chmielewskiej), sugeruje „skoczybruzda”
+1
lub wysokiej klasy specjalista
W górnictwie nadal jest miernictwo a nie geodezja. Są np. kwalifikacje mierniczego górniczego.
A może: GIS-owiec