Kaikki OSM-relaatiot kertaheitolla silmäiltäväksi

OSM:ssa on helppo tehdä mitä omituisimpia relaatioita ja toivoa, että joskus aikanaan syntyy jotain, joka osaa käyttää niitä hyväksi. Sellaisen ihmeen keksimisestä ei nyt ole kyse, mutta löytyipä kuitenkin tapa saada kaikki relaatiot näkyviin kartalla yhdessä relaatioon itseensä liitettyjen ominaisuuksien kanssa.

Ohje on poikkeuksellisesti vieraalla kielellä
http://latuviitta.org/documents/OSM_relations_visualized_with_GDAL_and_OpenJUMP.pdf

Hyötykäyttöä OSM:ia ajatellen voi olla vaikea keksiä, mutta ehkä sitä jonkinlaiseen laadunvarmistukseen voi käyttää. Paikkatietoammattilaista tässä pitäisi kiinnostaa sen, että sekä Spatialite että OpenJUMP käsittelevät nätisti OGC:n Simple Feature -perheen kummajaisia eli Geometry Collection -kohteita.

OGR:n OSM-ajuri rupesi tänään kirjoittamaan kaikki polygonit yhteen tauluun, joten se alkaa olla siinä mallissa, että sillä voi tehdä sen minkä osm2pgsql-ohjelmallakin, lukuunottamatta tietokannan päivittämistä muutostiedostojen avulla ja kaikkien ominaisuuksien viemistä PostgreSQL:n hstore-kenttään. Hyviin puoliin kuuluu se, että PostgreSQL-asennusta ei tarvita, muunnokset voidaan tehdä suoraan kaikkiin OGR:n tukemiin tiedosto- ja tietokantatyyppeihin, ohjelma toimii oikein hyvin myös Windowsilla ja vanhoilla ja heikoilla tietokoneilla ja että se taitaa olla uusilla ja tehokkaillakin koneilla nopeampi kuin osm2pgsql.