Kahteen kertaan nimetyt paikat

Hei.

Olen kiinnittänyt huomiota, että monet paikat (etenkin pääkaupunkiseudulla) on nimetty OpenStreetMapissa tuplasti. Esimerkkinä Kaivopuisto:

http://www.openstreetmap.org/?lat=60.15616&lon=24.95556&zoom=17

Kaivopuisto on pantu sekä kaupunginosan (suburb) että puiston (leisure=park) nimeksi. Tästä aiheutuu, että nimi tulee kartalle kahteen kertaan, kun karttaa suurennetaan.

Sama ilmiö näkyy myös Lauttasaaressa, kartalla on kaksi Lauttasaari-nimeä.

Minusta tätä ongelmaa pitäisi pohtia, koska saman nimen lukeminen kahdessa eri paikassa tekee kartasta huonosti laaditun näköisen. Toisaalta esimerkiksi Lauttasaari on sekä kaupunginosan että saaren nimi, joten tietokannan kannalta tuplanimeäminen on oikein.

Tervetuloa OSMin ihmeellisen maailmaan :slight_smile:

Kaivarin ja Lauttasaaren nimien näkyminen on oletettavasti vanhaa perua. Jengi on joskus muinoin lisäillyt kaupunginosia pisteillä, joille on annettu avain “suburb” + nimi. Myöhemmin on OSMiin tuotu kaupunginosien rajat (Helsingissä taitaa kattaa kaikki kaupunginosat?). Mielestäni nuo (ainakin) Helsingin kaupunginosa -pisteet voisi siksi poistaa. Nimet näkyisi kait sitten jatkossa siten (Lauttasaari esimerkkinä), että itse saaren nimi näkyy saarella ja kaupunginosan nimi rajaviivalla?

Meikäläisellä on menossa Onnikkaprojekti Kilpisjärvi-Rovaniemi. Valtatie 21:n varrella muutaman talon kyliä on harvakseltaan. Välimatkaa voi olla toistakymmentä kilometriä. Onkohan niille edes olemassa mitään virallisia rajoja? Siksi noiden village, hamlet tai locality -pisteiden käyttö on edelleen paikallaan.