Kaartverschillen OpenStreetMap - OpenFietsmap

Ik ben nieuw met OSM en heb een vraag. Ik zie op OpenStreetMap.nl in Zoetermeer een fietspad (blauwe stippellijn) dat echter niet te zien is op de OpenFietsMap Benelux (05-06-2010). Hoe werkt dat - wordt dat automatisch gecorrigeerd vanuit de OSM database, of moet een mapper daar iets aan doen? Het betreft een fietspad vanaf de Achterweg richting het Buytenpark (NW-kant van Zoetermeer). lokatie: Lon=4.451, Lat=52.068

Als je dit fietspad bedoelt: http://www.openstreetmap.org/browse/way/61402944

Op de kaart van openstreetmap.org kan je dieper in de gegevens duiken, en zo zien wanneer dat fietspad is toegevoegd, afgelopen maandag is die toegevoegd.
Mijn kaart is van zaterdag (gegevens van vrijdag 4/6 staan er dus in) dwz dat fietspad zal er volgende week wel op staan. Je hoeft dus niets te doen, maar als je wilt meewerken aan de kaart graag! :slight_smile:

Ik kan het fietspad op basis van de coordinaten zo snel niet vinden maar in principe is het zo dat fietspaden op de int. mapnik kaart of de mapnik kaart op www.openstreetmap.nl staan ook op een gegeven moment op de andere kaarten zichtbaar worden. De update tijden van de verschillende kaarten willen nog wel eens verschillen.

Je kan beter de lokatie duiden mbv de permalink knop rechstonder in beeld op de kaart van openstreetmap.org: http://www.openstreetmap.org/?lat=52.06873&lon=4.45394&zoom=16&layers=B000FTF De kaart op openstreetmap.nl heeft helaas geen permalink…

Bedoel je het fietspad dat langs de Buytenparklaan loopt?
In dat fietspad mist een stuk, dus een mapper moet daar iets aan doen.
Dat kan doormiddel van opsturen van een gpx file waar dat fietspad in zijn geheel opstaat, of hij doet het zelf met de beschikbare programma’s.

Met de laatste methode heb je het snelste resultaat, zichtbaar zijn op de kaart.

Nee, @ligfietser heeft hierboven het goede pad gevonden: http://www.openstreetmap.org/browse/way/61402944. Dat onderbroken fietspad langs de Buytenparklaan zit als correctie in het gpx-bestand waarmee ik een ander topic ben begonnen (http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=7886). Omdat ik nog geheel vreemd ben met OSM / OFM hoop ik dat een ervaren mapper hiermee aan de slag wil.

Betekend dat dat je dat eigenlijk zelf had willen doen?

Ik zie in dat gebied wel meer wegen die niet juist getagd lijken:
http://www.openstreetmap.org/browse/way/52068054

highway = cyclewaymtb wordt niet gerenderd op openstreetmap, maar is wel zichtbaar op mijn fietskaart als unclassified road :wink:
daar moet dan eigenlijk staan highway=path en bicycle=yes evt mtb:scale=0-5
zie verder http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Mountainbike

Klopt, en ook het stukje pad dat nu rood gestippeld is (voetpad) moet fietspad zijn (blauw gestippeld). Naast deze zitten nog andere correcties als losse trackjes met beschrijving verzameld in mijn gpx-bestand: http://home.tiscali.nl/~pclotscher/Correcties_Zoetermeer_OFM_05-06-2010.gpx. Wie zou dit willen oppakken
Wat de MTB-routes betreft: het gehele MTB-parcours van zo’n 6 km in datzelfde Buytenpark is niet als zodanig herkenbaar op de OpenFietsMap, ook niet op openmtbmap_nl trouwens.
Zie mij aub in dezen als klokkenluider, op dit moment zie ik het niet zitten om zelf aan de slag te gaan als mapper. Ben er wel naar aan het kijken, dus wie weet…? Woont er in Zoetermeer toevallig iemand met ervaring?

Bijdragen aan OSM moet natuurlijk ook kunnen zonder direct zelf te mappen, dus ja, alleen melden waar nog wat fouten in de kaart zitten lijkt me prima. Hier is overigens (een wellicht handige interface?) voor: http://openstreetbugs.appspot.com/

Ik wil er wel ‘even’ naar kijken, er zijn in dat park veel wegen over elkaar heen gemapt, dat is voor een beginnende mapper denk ik niet te doen om die te gaan splitsen e.d.
Er zijn wel een aantal mappers die die paden daar hebben ingevoerd maar of ze erg actief zijn en dit forum lezen?

Nou…, voorlopig niet denk ik. Ik ben meer bezig met me inleven wat OSM is en kan betekenen voor toer-race/MTB fietsers met een GPS zoals ik. En dat is heel veel denk ik… gratis kaartmateriaal van hoge kwaliteit. Misschien helpt het om mapper te worden als iemand in Zoetermeer (…) eens kan laten zien hoe het werkt. Ben toch huiverig om door onervarenheid fouten te maken die direct doorwerken. Zie ook het voorbeeld dat @ligfietser hierboven aanhaalt met verkeerd getag-de wegen.

Dat is zo ouderwets :slight_smile:

Ik beschik over IT hulpjes waardoor ik je gewoon bij mij kan laten meekijken op mijn PC. (of andersom) Jij op jouw bank en ik op mijn bank. Wel zo relexed … toch?

Moeten we alleen wel even een afspraak maken.
Vandaar mail me even. Het is weinig interessant voor de overige om die conversatie te moeten volgen.