JOSM-tarkistin ja rantaviiva (natural=coastline) väärinpäin

Jokin aika sitten JOSMin Validator-liitännäinen siirrettiin JOSMin ytimeen. Ilmeisesti samassa yhteydessä tarkistimen oletusasetuksia muutettiin, koska viime päivinä olen korjannut Suomesta muutamia virheitä, joissa rantaviiva on piirretty väärinpäin. Merialueilla rantaviivahan on natural=coastline-way, jossa maa on kiertosuunnan vasemmalla puolella ja meri oikealla puolella.

Sain käyttämäni JOSM-version huomauttamaan virheellisistä rantaviivoista muuttamalla tarkistimen asetuksia: Muokkaa→Asetukset→Datantarkistin: ‘Show informational level’. Sen lisäksi kannattaa valita ‘Näytä myös huomautukset ennen tietojen lähetystä’.

Viime viikonloppuna tuli vastaan uusi ongelma. Eräs tulokas tarkensi rantaviivaa ja saaria. Valitettavasti hän teki sen poistamalla vanhat viivat ja piirtämällä uudet sen sijaan, että hän olisi siirrellyt olemassa olevia pisteitä tai lisäillyt pisteitä vanhoihin viivoihin. Samalla hän tuli tehneeksi kaksi virhettä: Viivanpätkät jäivät irralleen naapuriviivoista, ja viivat olivat väärinpäin (maa oikealla puolella). Eilen huomasin vain yhdistää viivat naapureihinsa. Tänään pitkän pähkäilyn jälkeen huomasin, että viivathan ovat väärinpäin. Sen paremmin JOSM kuin mkgmap ei älynnyt valittaa, että rantaviiva vaihtaa suuntaa. Toivottavasti tulva kuivuu huomiseksi.

Muokkaus: Tulva kuivui, ja Daeron korjasi JOSMia.