JOSM klic/wion

Hallo Mensen.
ik ben op zoek naar een kaart/layer waar alle kabels/leidingen (klic/wion) op staan,
zijn die ergens te vinden/downloaden ??

MVGR: Jasper Vohwinkel

Hallo Jasper,

welkom bij OpenStreetMap. Je gaat meer kans hebben dat je vragen beantwoord worden als je ze op de juiste plek stelt. Dit deeltje van het forum is normaal gezien voor Engelstalige vragen i.vm. software om OSM data te wijzigen, zoals JOSM, iD, PotLatch e.d.

Er is een forum voor Nederlanders en eentje voor Belgen waar je met allerlei vragen in het Nederlands terecht kan.

Aangezien we typisch dingen mappen die we zien, zullen er niet teveel ondergrondse leidingen in OSM gemapped zijn. Dus ik vrees een beetje dat er geen kaart is voor jouw noden.

p.s. Explained that this is not the best forum to ask questions about a specific type of map.

zou u kunnen vertelen hoe ik daar kom ?

Ik neem aan dat je het Nederlandse forum bedoelt (ik heb ondertussen geleerd dat klic/wion iets Nederlands is)

http://forum.openstreetmap.org/viewforum.php?id=12 (of via “Index” bovenaan, en dan naar beneden scrollen tot je users:Netherlands tegenkomt en daar dan op klikken.)

Heb je al eens gekeken op http://www.kadaster.nl/web/Themas/Registraties/KLIC-WION.htm of daar iets tussen staat dat je kan gebruiken ? Voor zover ik weet is die informatie nog niet geïmporteerd in OpenStreetMap en zijn daar voorlopig ook geen plannen voor. Maar onlangs is er een bijeenkomst geweest tussen RWS en de OpenStreetMap community Nederland, misschien dat dat daar wel besproken. Er zijn alleszins een aantal werkgroepen opgericht rond de samenwerking. Best eens navragen op het forum, als zuiderbuur volg ik het een beetje op afstand.