Wydaje mi się, że ten konkretny zakład pracuje jeśli ma zamówienia, więc nie ma produkcji ciągłej. Zatem nie jest też szczególnie uciążliwy dla sąsiadów. Ale jeśli oznaczanie takich drobnych zakładów wytwórczych przez landuse=industrial jest ustaloną praktyką, to ok.
Droga nieprzejezdna z powodu rozlewiska zrobionego przez bobry. Jaki tag zblokuje nawigacje, a jednocześnie oddaje rzeczywistość? Note: 5104645 | OpenStreetMap
Podbijam, bo może źle to opisałem - chodzi mi o to jak otagować różne zasady dostępu w zależności od kierunku - w jedną stronę dostęp jest dla każdego (permissive), a w drugą tylko dla znających kod (private).
Póki co wymyśliłem żeby kawałek ścieżki zrobić jednokierunkowy - oneway=yes, ale nie dla mieszkańców - oneway:conditional=no @ private, ktoś ma lepszy pomysł?
Dawne (według uwagi i według komentarzy pod zestawem zmian, o którym zaraz wspomnę) żwirowisko Stoki w Łodzi zostało oznaczone jako pustynia, co według mnie wygląda na tagowanie pod render. Ponadto, z treści tejże uwagi i tychże komentarzy wynika, że teren ten został uparkowiony. Czy jest jakieś dobre rozwiązanie na oznaczenie tego stanu rzeczy (nie mówię o otagowaniu żwirowiska jako disused:landuse=quarry, ewentualnie landuse=quarry + disused=yes)? Jedyne, co mi przychodzi na myśl, to zmapować poszczególne fragmenty i otagować je natural=* lub landcover=*.
Siema, mam problem jak otagować gruzowisko kamienii, kawałków betonu cegieł itp., mam także problem z oznaczeniem górki z piachu (nie jest to tagowanie tymczasowe, taki stan rzeczy utrzymuje się od około 3 lat i nie zamienia sie zmienić), jeżeli uważacie, że nie warto coś takiego tagować to dajcie znać.
Mam do zmapowania główną siedzibę i sklep firmowy przedsiębiorstwa zajmującego się sprzedażą lakierów samochodowych i przemysłowych, jak również osprzętu. Asortyment wygląda mniej więcej tak: