Jak správně zakreslovat budovy

Zdravím,

chci poprosit nějakého guru, aby mě usměrnil v zakreslování budov. Jde mi konkrétně o tyto věci:

  1. Na wiki jsem se dočetl, že adresu (tagy addr:*) je možno přiřadit přímo budově (ploše), nebo uzlu který umístím na budovu. Logičtější mi přijde první možnost, ale třeba v Plzni je většinou použita ta druhá. Asi je to kvůli automatickému importu adresních bodů, pod které pak někdo nakreslil budovy.

  2. Když se blok budovy skládá z více částí, mají se kreslit odděleně, pro každou část jeden polygon. Stačí přiřadit adresu k tomu hlavnímu / největšímu?

  3. Když má budova jen číslo popisné, stačí zadat addr:housenumber, nebo mám zadat i addr:conscriptionnumber?

  4. Co třeba škola? Mám k budově přidat tag amenity:school (to mi přijde logické), nebo na budovu dát uzel s příslušným tagem (to mi přijde v souladu s filozofií POI)?

Cvičně jsem zakreslil domy v jedné ulici na souřadnicích N 49,6951 E 13,2607. Může to prosím někdo zkontrolovat a případně dát připomínky, než budu zakreslovat další. Díky.

Jirka

  1. bod, neprirazovat k budove

  2. budovu brat jako celek, tracer to oddeluje podle vlastniku, ale budova je logicky celek, i kdyz to je blok 10 panelaku. Nicmene me nebavi to spojovat, tak to vetsinou necham tak jak to tracer nacmara.

adresa by mohla byt nekde blizko vchodu, coz je misto kde chceme byt kdyz hledame adresu.

  1. housenumber je cp/co tudiz pokud co neni melo by stacit jen cp, nicmene ten conscosi by mel byt vyplnen.

  2. bodova nema se skolou nic spolecneho, skola je virtualni prvek nachazejici se uvnitr budovy, tudiz udelat budovu, a dovnit vsadit bod jako poi, ja jeste kuvli barve delam building=typ_treba_school, pokud to renderer umi, budovu obarvi jinak, porad je to ovsem building.

tohle je muj nazor a od ostatnich se lisi, nicmene ten muj je ten spravny;)) ne vazne, co s budovou ktera byla skola a ted uz neni, sou tam policajti, podle me je lepsi soupat s poi a budovy nechat budovama, popripade smazat je az spadnou.

Tak jo, díky za rady. Jen s bodem 2 si pořád nejsem úplně jistý. Na wiki http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Building se píše “You should try to trace not the whole block but identify singular parts of the buildings with the same height and roof.” Takže když je baráček s nižší přístavbou, tak by se to snad mělo kreslit jako dva polygony. Ale to je detail.

v tomhle pripade je to vhodne, pri zadani vysky jednotlivych pater se potom pekne renderuje na izometricke kyblove mape