is_in - tagin arvojen erotinmerkki (; vs ,)

Olen huomannut että Suomen alueella on monessa kohteessa käytetty “is_in”-tagin arvojen erottimena pilkkua vaikka ohjeiden mukaan tulee käyttää puolipistettä. Virheellinen data vaikuttaa myös hakujen toimivuuteen (esim. kuntaa ei näytetä kylän nimellä haettaessa, vaikka tieto on olemassa). Pitäisiköhän ajaa massakorjaus jossa pilkut korvataan puolipisteillä?

Wikin “Map_Features pääsivulla” taitaa olla virhe “is_in” esimerkissä, kun siinä käytetään pilkkua erottimena: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Template:Map_Features:place
Osaavat voivat editoida…

Mistä ohjeesta olet nähnyt, että erottimena pitäisi olla puolipiste, ja olisiko jotain esimerkkejä, joissa toinen tapa tuottaa oikean hakutuloksen ja toinen taas väärän?

Jos minulta kysytään, niin koko is_in on muinaisjäänne ajoilta ennen relaatioita. Olisi parempi määritellä hallintoalueiden rajat boundary-relaatioilla ja boundary=administrative-viivoilla. Mkgmap-kehittäjä WanMil on saanut osoitehaun toimimaan niiden avulla. Suomessa on lukuisia rikkinäisiä ja puutteellisia rajoja. Toimiva osoitehaku vaatii ehjät rajat.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Semi-colon_value_separator

Päästään OSM-tyyliin halkomaan hiuksia, että onko tuo “kylä,kaupunki,lääni,maa” tagi, jolla on monta arvoa, vai yksi hierarkinen arvo. Mitään lakia ei ole, käyttäkää joko mitä itse haluatte tai sitten sitä, mitä enemmistö käyttää. Jos on tasavahvoja mielipiteitä, niin mielellään ei automaattisia muokkauksia. Sovelluksista kai lähinnä Nominatim käyttää sitä, mutta ihan nopeasti en saanut selville, millä tavalla http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Nominatim.
Esimerkiksi tämä
http://open.mapquestapi.com/nominatim/v1/details.php?place_id=316568
Tarkoittavatkohan yksityiskohdat sitä, että suburb ja town etsitään lähimmän sopivaan luokkaan kuuluvan noden perusteella, ja Suomi rajarelaation perusteella?

Se, onko is_in muinaisjäänne on mielipidekysymys. OSM-tietokanta ei tunne alueita, eikä sieltä voi suoraan kysyä, minkä alueen sisälle joku koordinaatti sattuu. Välissä on oltava joku sovellus, joka muodostaa ensin alueita sairaalloisen mutkikkaan logiikan perusteella OSM-tietokannasta, ja tulkitsee sitten, missä ollaan. Aluetilanteesta voi lukea täältä:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/The_Future_of_Areas
Is_in on kieltämättä tavallaan älytön sekin, mutta toisaalta sen voi kysyä suoraan OSM-tietokannasta, eikä se väitä, että entinen Paavon Haarikka olisi jossain Husuahossa http://www.openstreetmap.org/browse/node/84440784