E nie… życzeń było sporo: http://etherpad.wikimedia.org/DHXz8BYzCS
A… to przepraszam, nie wiedziałem.
A upragnione przez wielu renderowanie typów surface dla residential?
Jak widać, nic z tego nie wyszło. Może poza krótką rozmową z dr Kowalskim oraz zasygnalizowaniem istnienia OSM na kolejnej konferencji. Tym samym krótki epizod z powrotem do redakcji mapy przez klepanie XML i zastanawianie się, jak to będzie wyglądało, uważam za zakończony. Ale w dalszym ciągu zapraszam do zgłębiania tajników tej sztuki, materiałów w sieci aż nadto - nic, tylko klepać może w następnej edycji będą ze sobą rywalizowały dwie produkcje oparte na OSM
W tym jedna wektorowa by pbabik
I tak Michale wielkie dzięki za wkład pracy włożony w poprawki.
Pierwsze miejsce zajęła mapa, która opiera się na gotowcu z geoportalu i tylko dodaje swoje warstwy. Drugie miejsce zajmuje mapa, której nie da się oglądać gdyż zwyczajnie nie wyświetla się nic a sprawdzałem klika dni temu i było to samo (warunkiem przystąpienia do konkursu jest FUNKCJONOWANIE). Trzecie miejsce zajęła mapa z danymi z geoportalu z dodanymi warstwami o szczegółowości 1 piksel na km kw. No i najlepsze jest wyróżnienie dla mapy Narodowego Instytutu Dziedzictwa, na której udało mi się znaleźć w Warszawie DWA elementy podchodzące pod kategorię “Pomnik historii”. Ktoś się bardzo napracował, bo reszta tej mapy to oczywiście też geoportal.
Podsumowując jedynym laureatem tego konkursu jest geoportal, gratuluję jurorom i ich kolegom, którzy wygrali konkurs. Na pocieszenie osmapa.pl zajęła 3 miejsce w głosowaniu publiczności Aaa i jeszcze ta śmieszna ankieta, w której ktoś ładnie nabijał głosy…