inhoudsopgave van dit forum.

Maar al te vaak begint iemand hier met een onderwerp dat al eerder is behandeld. Maar door de gebrekkige zoekmogelijkheden - die ook vaak onverwachte resultaten geven - is het niet makkelijk om terug te vinden wat er allemaal is geschreven. En na 3 weken is het thema alweer van de eerste pagina van het forum verdwenen en terugbladeren is ook weer zoiets…

Met deze wiki:

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Index_NL-forum

hoop ik dat probleem deels op te lossen door alle onderwerpen met hetzelfde thema bij elkaar te zetten. Niet letterlijk alle onderwerpen, maar de onderwerpen die ik zelf voldoende belangrijk vind om nog eens terug te lezen of om anderen naar te verwijzen.

Het is nog maar een begin, en ik nodig iedereen ook uit om zelf op zoek te gaan naar de belangrijke thema’s en onderwerpen en die toe te voegen aan deze inhoudsopgave-wiki.

Lijkt me erg veel werk om dat allemaal handmatig te gaan bijhouden Marc.
Ik heb helaas geen verstand van deze forum software en ga daar ook niet over, maar je kan met een gerichte google search veel beter op zoeken in dit forum.

Een truuk die nog wel eens helpt is in een Google search de site opnemen.

Voorbeeld:
Zoekopdracht ‘site:http://forum.openstreetmap.org webkaartje met fietstags’ (zonder aanhalingstekens) vindt de topic http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=18951

Ik steun een beetje deze stelling.

Enerzijds misschien eens de vraag stellen aan de forum-admin waarom, blijkbaar, de zoekfunctie niet 100% werkt.

Anderzijds probeer je met je initiatief, dat alle goede bedoelingen heeft!, volledig te zijn en dat zul je nooit.

Een forum is een forum en geen wiki.

Dit haakt ook aan de discussie dat we eigenlijk een goede wiki zouden moeten hebben, ook Nederlandstalig, voor OSM regels, tagging etc., hoewel ik prima met de Engelstalige uit de voeten kan, en. bijvoorbeeld voor editors als JOSM en niet een discussieforum als referentietool voor de regels gebruikt zou moeten worden.

Dubbele info leidt, zo is mijn ervaring, vroeg of laat altijd tot inconsequenties tussen de beide databronnen, maar dan kunnen we natuurlijk wel in het forum discussiëren wie gelijk heeft…:wink:

Voor startende editors (mijzelf meerekenend) is het editen van een WIKI-systeem à la Wikipedia, inclusief alle doorlinkingen, referenties etc. helaas wat moeilijker dan wat in het forum dumpen, maar, uitgaande van een goede structuur van de WIKI-pagina denk ik dat de info daar beter toegankelijke is

…maar ik kan het mis hebben.

[edit] Nederlandse door Engelstalige vervangen :wink:

Ik heb toch het idee dat dit niet goed werkt, ondanks het goede initiatief.

Nieuw topic van mijzelf :wink:

waarop Marc reageert:

Ik was daar echt niet gaan zoeken voor het andere topic over eenrichtingsverkeer. Daarbij vind ik dat mijn vraag daar niet echt beantwoord werd. En het bleek dat er een fout in de OFM zit.

Geen fout -want de routering klopte wel- maar een omissie. Wel verbazend is dat het niet eerder is opgemerkt :wink:

On topic: Eigenlijk zou je ieder topic moeten kunnen taggen met steekwoorden, zoiets als het help forum van osm.org heeft.

@Lambertus: Is dit mogelijk, https://fluxbb.org/resources/mods/topictags/

Als ik dat bv. doe met “fietspad” als zoekterm, dan krijg ik alsnog pagina’s resultaten terug, net zo onoverzichtelijk als het forum zelf.

De bedoeling van die index is dat een selectie wordt getoond van thema’s die op het forum steeds weer terugkeren of die verwant zijn met elkaar. Een selectie gebaseerd op mijn inzichten in wat relevant is. Maar daarom ook is het een wiki en kan iedereen er aan toevoegen (of weer weghalen) wat hij nodig vindt.
Je hebt toch meer aan een lijstje met 5 onderwerpen die er toe doen dan een lijst met 83 die je een voor een moet gaan zitten aanklikken?